Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje pusę greičio ruožo avariniu būdu važiavęs Benediktas Vanagas finišavo devintas

Naujas šturmanas, nepažįstama Italijos bekelė, po krūvio apie traumą primenantis riešas ir pastovus kopimas aukštyn – taip iki šiol atrodė Benedikto Vanago lenktynės penktajame Pasaulio ralio maratono taurės (FIA CWCC) etape Italijoje. „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ ekipažas „Italian Baja“ lenktynes pradėjo 35-oje pozicijoje, o po trijų greičio ruožų užkopė iki septintosios.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwandowskis užtikrintai pradėjo Pasaulio ralio maratono taurės etapą Italijoje.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwandowskis užtikrintai pradėjo Pasaulio ralio maratono taurės etapą Italijoje. / Edgaro Buiko nuotr.

Su pirma ir iškart rimta problema B. Vanago ir Sebastiano Rozwandowskio ekipažas susidūrė ketvirtajame greičio ruože, kuomet sustreikavo pavarų dėžė. Nepaisant to, lietuvio pilotuojamas „Toyota Hilux“ bolidas 85 kilometrų atkarpą įveikė per 1 valandą, 1 minutę ir 31 sekundę (01:01:31) bei užėmė devintą vietą. Bendroje įskaitoje lietuvio ir lenko ekipažas liko septintoje pozicijoje.

„Pozicijos pagerinimas buvo sunkiai įmanomas, nes esame tarp greitai važiuojančių varžovų – ten kur ir norėjome būti. Ji šiek tiek pablogėjo, bet tam yra priežastis – greičio ruože praradome tris iš šešių pavarų ir sankabą. Avariniu režimu važiavome pusę greičio ruožo. Šiuo metu esame servise ir čia turime tik 70 minučių.

Greičio dėžės neturime, jos neturi nei vienas varžovas, nors „Toyota“ automobilių čia nemažai. Gamyklinės „Toyota“ greičio dėžės yra šiek tiek kitokios ir mūsų automobiliui netinka. Sprendimai yra du: arba nebetęsti lenktynių, arba tęsti jas su keliomis pavaromis. Bet tada atsiranda didelė tikimybė išvis neatvažiuoti į finišą. Mechanikai dabar inspektuoja automobilį ir kai tik turėsime daugiau informacijos, priimsime sprendimus,“ – laukdamas komandos narių išvadų dėl automobilio pasakojo B. Vanagas.

Ketvirtojo greičio ruožo nugalėtoju tapo Nasseras Al-Attiayah (57 min. 17 sek.). Jis pirmauja ir bendroje „Italian Baja“ varžybų įskaitoje. B. Vanagas nuo lenktynių lyderio atsilieka kiek daugiau nei 10 minučių.

Paskutinį greičio ruožą lenktynininkai įveiks sekmadienį vakare.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius