Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 23 /19:22

Įtemptas didysis BEC 4H finalas Estijoje: avarijos ir paaiškėję čempionai

Savaitgaliui įpusėjus, didžiųjų finalų etikete paženklintos lenktynės Estijoje nenuvylė: tiek žiūrovams, tiek dalyviams nebuvo kada nuobodžiauti. Kol dalis dalyvių ruošėsi BaTCC serijos finaliniams važiavimams sekmadienį, šeštadienis buvo dosnus kovomis ir efektingais vaizdais keturių valandų lenktynėse. Skausmingu „Skuba Racing Team“ komandos „BMW M3“ kūlvirsčiu prasidėjusios lenktynės buvo kupinos adrenalino iki pat paskutinių lenktynių sekundžių, rašoma pranešime.
BaTCC serijos finaliniai važiavimai Estijoje, „Skuba Racing Team“ avarija
BaTCC serijos finaliniai važiavimai Estijoje, „Skuba Racing Team“ avarija / Energizer Racing komandos nuotr.

Lenktynės prasidėjo variklių keitimu

Lenktynių išvakarėse dalyviai jau suko ratus treniruočių metu bei tikrinosi techniką. Po pirmųjų penktadienių testų, net trys komandos susidūrė su stipriais techniniais gedimais. Visą sezoną kaprizus rodęs „BMW Z4“ charakterį pademonstravo ir prieš finalines lenktynes: naktį komandai teko keisti variklį. Variklį keitė ir „London Grill Racing Team“ komanda. Estijos komandos „ALM Motorsport“ „Cupra TCR“ nepataisomai sugedus greičių dėžei, variklis iškeliavo po „London Grill racing team“ bolido kapotu. Pastaroji komanda su variklio gedimu susidūrė tik vėlai vakare, o šeštadienį penktą ryto dviejų sportinių automobilių sujungimas jau buvo baigtas.

VIDEO: „Skuba Racing Team“ avarija Estijoje, BEC 4 h finale

Pokyčiai garažuose pakoregavo ir komandų sudėtis: „ALM Motorsport“ komandos lenktynininkai Robin Vaks ir Sten-Dorian Piirimagi prisijungė prie „London Grill Racing Team“ komandos pilotų Oskoro Brazaičio ir Eimanto Navikausko. Tuo tarpu, Julius Adomavičius iš „Cupra TCR“ persėdo į „Porsche 911 GT3“, atstovavusį „Circle K milesPLUS racing team“ komandą.

Skaudi avarija

Po galutinės registracijos ir techninių patikrinimų, „BEC 4H“ serijos kvalifikacijoje startavo devyniolika komandų. Jų metu greičiausi buvo „Skuba Racing Team“, ratą įveikę vos per 1.16.264 minutės. Antrąją starto poziciją užsitikrino „Hegelmann transporte by Algirdai racing team“ su „Hyundai i30 TCR“, atsilikę vos keliomis šimtosiomis. Tiesa, pole pozicija „Skuba Racing“ komandai sėkmingo finišo neužtikrino: prabėgus vos pusvalandžiui nuo lenktynių starto, „BMW“ gedimas sąlygojo didelę avariją, po kurios automobilis net nebebus tvarkomas: tai buvo paskutinės jo lenktynės. Keturis kartus ore apsivertęs „BMW“ nusileido ant ratų, lenktynininkas liko sveikas, o komandos nuotaikos nenusakomos.

Likusias tris su puse valandos didesnių incidentų pavyko išvengti, tačiau didžioji dalis automobilių po šių lenktynių į namus grįžo su kovų randais: vieni apsistumdė kuro užpylime, kiti nepasidalindami trasos posūkių.

Lenktynių įtampa – iki pat finišo

VIDEO: BEC4H Grand Finals @auto24ring 22/09/2018

Lenktynės buvo vertos didžiojo finalo vardo: įtampa neatslūgo iki pat lenktynių finišo, o lyderius tarpusavyje skyrė vos kelios sekundės. Pergalę etape ir sezone užsitikrinusi „GSR Motorsport“ komanda su „VW Golf GTI TCR“ nuo antroje vietoje likusio „Hegelmann transporte by Algirdai racing team“ atitrūkusi buvo vos 2,5 sekundės. Trečiąją vietą lenktynėse užėmė „Circle K milesPLUS“ komanda. Tiesa, sezono taškus susumavus, šalia pirmoje vietoje esančios „GSR Motorsport“ komandos atsiduria „Rotoma Racing“, o trečioji vieta absoliučiai tenka „Energizer Racing“ komandai.

Šiame etape „A3000” klasės lyderiu tapo suomių “Black Rose racing” komanda, antroje vietoje liko „RDSigns“ komanda. „A3000+A” įskaitoje pirmąją vietą iškovojo lietuvaičiai „ITCC Racing“, užsitikrindami klasės nugalėtojo vardą ir sezone. Antroji vieta lenktynėse teko „Cone Forest racing team“, kurie po šio etapo užsitikrino antrąją vietą ir sezono įskaitoje, į trečią vietą išstumdami „Telšių statyba“ komandą.

„A3000+T” klasėje, kaip ir bendroje įskaitoje, pergalė ir čempiono titulas priklauso „GSR Motorsport“ komandai, kurią atstovavo Ernesta Globytė ir Mikk Maaten. Antroji vieta etape teko „Hegelmann transporte by Algirdai racing“, o trečioji – „Igorio lankai“ komandai. Tuo tarpu, sezono įskaitoje – antroji vieta teko „London grill racing team“ komandai, šiose lenktynėse nuo trečios vietos atsilikusiems 35 sekundėmis. Trečioje vietoje metinėje įskaitoje liko „Energizer racing“ komanda.

Dyzeliniu kuru varomų automobilių įskaitoje pergalę šventė „PGM Technika racing“ komanda su „BMW 330D“, užsitikrinusi geriausių vardą ir sezono taškų suvestinėje. Antroji vieta lenktynėse teko „Redus LT“ komandai, o trečioji – „Sparti reklama PF Kekava“ su „BMW 120”. Tiesa, metinėje įskaitoje šios dvi komandos keičiasi vietomis ir „Redus LT“ su „VW Golf“ užimą trečiąją vietą.

„Skuba racing team“ iš lenktynių pasitraukus, „GT“ klasės nugalėtoju etape tapo „Circle K milesPLIUS“ komanda, antroje vietoje liko „Rotoma Racing“ su „BMW M3”, o tretieji – „Porsche Baltic“ komanda. Sezono įskaitoje lyderiai atrodo kiek kitaip: pirmoji vieta teko „Rotoma racing“ komandai, antroji – Porsche Baltic“ su „Porsche Cayman GT4”, o tretieji pagal sezono suvestinę liko „Skuba racing“ komanda.

Sekmadienis Estijoje skirtas jau kitiems finalams: sezono geriausieji paaiškės „BaTCC“ serijoje, kurioje dalyvauja ir ilgas dalyvių iš Lietuvos sąrašas.

Visus sezono rezultatus ir dalyvių sąrašus galima rasti organizatorių internetiniame puslapyje www.batcc.eu.

Komandų komentarai: „Energizer Racing“ trečioji vieta

Pirmą kartą šį sezoną pradėta linksniuoti „Energizer Racing“ lenktynių komanda baigė pasirodymą šio sezono lenktynėse. Startavusi 95-uoju numeriu pažymėtu sportiniu „Volkswagen Golf GTI TCR“ automobiliu Baltijos ilgų nuotolių lenktynių čempionate, komanda užbaigė pirmąjį savo lenktynių sezoną Parnu miesto Estijoje trasoje „Auto24Ring“.

Pastarojoje vietoje įvyko penktosios sezono lenktynės, kurias „Energizer Racing“ baigė septintoje pozicijoje galutinėje dalyvių įskaitoje. Rezultatas gal ir neskamba labai gerai, tačiau būtent tokios pozicijos užteko, kad komanda išlaikytų iki tol iškovotą trečiąją vietą bendroje turnyro lentelėje:

„Mūsų tikslas buvo nekristi žemiau septintuko, kad išlaikytumėme sezono rezultatą“, – po lenktynių komentavo komandos pilotas Rimvydas Savickas.

Tiesa, neprarasti rezultato padėjo ir dar viena dedamoji – „London Grill Racing“ negalėjo pakilti aukščiau ketvirtosios vietos. Priešingu atveju pastarieji būtų gavę daugiau taškų nei „Energizer“ ir taip pakylėję į geriausiųjų trejetuką.

Visgi aplinkybės susiklostė kitaip ir „Energizer Racing“ gali džiaugtis puikiu sezono rezultatu.

Keturių valandų iššūkis pasibaigė gesintuvo putose

Šiame čempionate debiutavo ir jaunoji „Neste Dream 2 Drive by Tauras Racing“ komanda, kurios du iš trijų narių yra Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionai.

Ryte vykusiose treniruotėse savo apšilimą šioje trasoje pradėjo Martynas Sidunovas ir Domantas Ladauskas – du Lietuvos čempionai. Sportininkus pasitiko itin permainingos oro sąlygos, organizatoriai užsakė stiprų vėją bei apsiniaukusį dangų, kuris bet kurią minutę galėjo prakiurti. Po treniruočių sekusioje kvalifikacijoje labiausiai patyręs komandos lenktynininkas Tauras Tunyla sugebėjo užimti vienuoliktą vietą startinėje rikiuotėje. Beruošiant automobilį startui buvo kilę šiokių tokių problemų automobilio kuro sistemoje, tačiau dėka kruopštaus komandos inžinierių darbo automobilis buvo paruoštas ir laukė keturių valandų lenktynių starto.

Daug žadantis naujoko debiutas

Tarp daugelio šio savaitgalio iššukių komandai buvo vienas ypač smagus ir įdomus vienam komandos nariui, šių metų Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionato nugalėtojas Domantas Ladauskas – tai buvo pirmosios tikros lenktynės jo karjeroje.

„Jaudulio tikrai buvo. Dabar lenktyniavau ne su laikrodžiu, kaip būdavo ligi šiol „time attack“ rungtyje „Autoplius.lt Fast Lap“ čempionate, dabar – viskas rimčiau. Aišku jaučiuosi stipriau dėl savaitgalį prieš šias lenktynes vykusių testų. Stengiausi palaikyti komandos draugų tempą bei išlaikyti automobilį sveiką, manau šį tikslą įgyvendinti pavyko. Žinau kur galiu tobulėti, todėl labai laukiu sezono finalo čia pat Estijoje po kelių savaičių, manau tikrai pavyks pagerinti asmeninį savo rezultatą.“ – sakė Domantas Ladauskas.

Finišo vėliavą pakeitė raudonas gesintuvas

Lenktynės baigėsi anksčiau nei tikėtasi, likus vos minutei iki lenktynių distancijos pabaigos netikėtą žinutę iš T.Tunylos gavusi komanda griebėsi gesintuvo. Likus mažiau nei dviems ratams neatlaikė VW Scirocco GT24 stabždių sistema – perkaitus stabdžių diskams užsidegė stabdžių kaladėlės ir serviso zona paskendo stabdžių bei gesintuvo dūmuose. Dėl nekirstos finišo linijos ir nepasiekto uždaro parko oficialiuose lenktynių rezultatuose komanda nebuvo kvalifikuota kaip finišavusi. Tai dar viena skaudi bet naudinga pamoka jaunąjai komandai, tačiau ginklai nesudėti ir visa komanda aktyviai ruošiasi paskutinėms šio sezono lenktynėms.

Spalio 6 – 7 dienomis, toje pačioje „Auto24Ring“ trasoje vyks „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius