Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji kartingo meistrai – tarp lyderių tarptautiniame Lenkijos čempionate

Praėjusį savaitgalį keturi „P1 racing by WTR“ kartingo komandos lenktynininkai, vienuolikmečiai ir dvylikmečiai Tomas Vaitekūnas, Gustas Grinbergas, Danielius Vavilovas bei Kajus Samsonas startavo pirmame tarptautinio Lenkijos čempionato etape Bydgoščiaus trasoje.
Kajus Samsonas
Kajus Samsonas / Komandos nuotr.

Gegužės pradžioje lenktynių sezoną pradėję Lenkijos Mini Rok klasės čempionate, šį kartą lenktynininkai persėdo į galingesnę, tarptautinės Mini60 klasės techniką. 

„Visiems mūsų sportininkams Mini60 klasės kartingai buvo naujiena. Jie daugiau nei sekunde viename Bydgoščiaus trasos rate greitesni už mums įprastą Mini Rok techniką. Jau pirmosios treniruotės parodė, kad naujieji LKE varikliai, paruošti Italijos „MA Engines“ specialistų, veikia puikiai, tad dėl technikos buvo ramu. Į pirmą etapą susirinko visi pagrindiniai Lenkijos kartingo lyderiai, taigi mūsiškiams savaitgalis žadėjo būti labai įtemptas. Apibendrinant lenktynes galiu tik pagirti komandos lenktynininkus, sugebėjusius iškopti į bendros įskaitos penketuką, bei pasiekusius savo asmeninius greičio rekordus“, – po lenktynių kalbėjo komandos vadovas Darius Grinbergas.

Komandos nuotr./Tomas Vaitekūnas
Komandos nuotr./Tomas Vaitekūnas

Kad kova nebus lengva, parodė jau kvalifikaciniai važiavimai. „Įpusėjus kvalifikacijai, pirmavo Lenkijos sportininkas Janas Galėja. Paskui jį važiuojantis G.Grinbergas pirmuosiuose dviejuose sektoriuose užfiksavo geriausią laiką ir buvo aišku, kad jis važiuoja greičiausiu tempu. Tačiau paskutiniame posūkyje J.Galėja netikėtai sumažino greitį, lyg norėdamas mūsiškį praleisti į priekį, tačiau iš trajektorijos nepasitraukė.

Gustui taip pat teko sulėtėti ir tai lėmė tik 4 starto poziciją. Beje, toks varžovo manevras vertas ne priekaištų, o pagyrimo. J.Galėja priėmė teisingą sprendimą, padėjusį jam išsaugoti lyderio poziciją. Tokia kova tik parodo lenktynininkų brandumą, kai pergalei pasiekti panaudojamos visos taisyklių leidžiamos priemonės“, – komentavo D.Grinbergas. 

Komandos nuotr./„P1 Racing by WTR“ komanda
Komandos nuotr./„P1 Racing by WTR“ komanda

T.Vaitekūnas kvalifikacijoje iškovojo 8 vietą, D.Vavilovas buvo 12, o K.Samsonas -13. Beje, Kajus pirmame etape startavo be treniruočių, kadangi negalėjo praleisti svarbių pamokų. Lenktynininkas į nežinomą trasą atvyko tiesiai kvalifikacinių važiavimų pradžiai, tačiau pakankamai greitai ją perprato ir paskutiniosiose lenktynėse jau galėjo pakovoti dėl aukštesnių pozicijų.

Viename tarptautinio Lenkijos čempionato etape vyksta keturi lenktynių važiavimai. Nugalėtojas nustatomas susumuojant trijuose važiavimuose iškovotus taškus. Blogiausias sportininko savaitgalio rezultatas neskaičiuojamas.

Lietuvos lenktynininkai sugebėjo patekti į dviejų iš keturių važiavimų prizininkų trejetuką. Puikiausiai čia pasirodė T.Vaitekūnas, paskutinių lenktynių paskutiniame posūkyje sugebėjęs aplenkti net du varžovus ir finišą kirtęs antroje vietoje. Jis užfiksavo ir paskutinių lenktynių greičiausią ratą.  

Komandos nuotr./Gustas Grinbergas
Komandos nuotr./Gustas Grinbergas

G.Grinbergas džiaugėsi trečia vietą pirmame važiavime ir greičiausiu ratau visų lenktynių metu. D.Vavilovo aukščiausias pasiekimas savaitgalio lenktynėse buvo 9 vieta, K.Samsono – 12. Deja, lenktynininkus kankino ir nesėkmės.

Antrose lenktynėse visų komandos sportininkų varikliai staiga nustojo tinkamai veikti. Tai lėmė paskutines vietas važiavime. Išardę karbiuratorius, mechanikai juose aptiko nemažai smėlio. Teko iš naujo surinkti visą kuro padavimo sistemą ir naudoti naujai įsigytą kurą. 

Komandos nuotr./Danielius Vavilovas
Komandos nuotr./Danielius Vavilovas

Po pirmo etapo pirmauja Lenkijos sportininkas Maciejus Šyško. G.Grinbergas užima 4 vietą, T.Vaitekūnas 5, D.Vavilovas  11, K.Samsonas 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius