-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeano Todto susitikimas su šalies automobilių sporto vadovais

Prieš darbo vizitą Lietuvoje apibendrinančią spaudos konferenciją Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas apsilankė Lietuvos automobilininkų sąjungoje (LAS), kur susitiko su jos prezidentu Rimvydu Anusausku, sąjungos direktoriumi Kęstučiu Kesteniu, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentu Gintaru Furmanavičiumi, jo patarėju Dariumi Jonušiu, Lietuvos automobilių klubo (LAK) garbės prezidentu Stasiu Brundza ir prezidentu Aleksandru Remiševskiu.
Jeanas Todas apsilankė Lietuvos automobilininkų sąjungoje
Jeanas Todas apsilankė Lietuvos automobilininkų sąjungoje / Algimanto Brazaičio nuotr.

LASF vadovas G. Furmanavičius svečią supažindino su federacijos struktūra, veiklos barais ir įtaka Lietuvos automobilių sportui, o LAK ir LAS klubų vadovai be sportinės veiklos diskutavo apie saugų eismą ir jo propagavimą rengiamose automobilių sporto varžybose.

LAS prezidentas R. Anusauskas sakė, kad sąjunga šiuo metu turi sau pavaldžių klubų tinklą visoje Lietuvoje. 18-oje miestų veikia 23 LAS klubai, iš kurių daugelis turi vairuotojų rengimo mokyklas.

Algimanto Brazaičio nuotr./Jeanas Todas apsilankė Lietuvos automobilininkų sąjungoje
Algimanto Brazaičio nuotr./Jeanas Todas apsilankė Lietuvos automobilininkų sąjungoje

„Turėdami tokį tinklą, esame pajėgūs vykdyti eismo dalyvių edukacijos projektus darželiuose, bendro lavinimo ir vairavimo mokyklose, - sakė R. Anusauskas. – Tačiau problemų dar daug. Būtina atgaivinti „mirusią“ dviratininkų mokymo sistemą, o šiame procese turėtų aktyviau dalyvauti Švietimo ministerija.“

LAK garbės prezidentas S. Brundza apžvelgė eilę saugaus eismo ir saugos problemų, kurių jo nuomone turėtų imtis ir automobilių gamintojai.

„Susidaro įspūdis, kad jūs žinote problemas, drąsiai jas keliate, o svarbiausia, kad ieškote būdų kaip jas spręsti, - kalbėjo FIA prezidentas J. Todtas. - Esu laimingas būdamas Lietuvoje ir susitikęs su jumis, automobilių sporto vadovais, nuo kurių nemenka dalimi priklauso ne tik sportinių varžybų sėkmė, bet ir saugumas keliuose. Lietuva, kaip ir visas Baltijos regionas mums labai svarbi, nes čia gyvenantys žmonės yra kupini sveikų ambicijų.“

J. Todto įsitikimu net ir stokojant lėšų, tačiau nestokojant entuziazmo ir kūrybiškumo, galima padaryti labai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius