Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Poškus dar kartą pagerino „Nemuno žiedo“ rekordą

„Autoplius Fast Lap“ 2016-ųjų sezonas gali būti vadinamas rekordiniu. Ne dėl renginių, dalyvių ar žiūrovų skaičiaus, o dėl sumušamų lenktynių trasų rekordų. Naujausias herojus - daugkartinis „Autoplius Fast Lap“ čempionas Jonas Poškus, šeštadienio rytą pradėjęs dukart pagerintu „Nemuno žiedo“ rekordu.

1 minutė ir 11,986 sekundžių – į tokį lygį šeštadienį buvo pakelta kartelė visiems, besikėsinantiems į „Nemuno žiedo“ rekordą. Jo autorius – greičiausias Lietuvos dantistas J.Poškus, vairuojantis apie 600 AG išvystantį aštuntos kartos „Mitsubishi Lancer Evolution“.

Ligšiolinis „Nemuno žiedo“ rekordas taip pat priklausė J.Poškui ir buvo pasiektas šių metų pavasarį vykusiame „Autoplius Fast Lap“ etape. Tuomet užfiksuotas laikas – 1 min. 13,073 sek.

J.Poškui paskutinėse šiemet „Fast Lap“ greičiausio rato varžybose konkurencijos praktiškai nėra. Arčiausiai jo buvęs Antanas Vėbra su „Mazda RX-8“ vieną ratą įveikė per 1 min. 14,739 sek.

„Autoplius Fast Lap“ nuotr./Jonas Poškus ir Dainius Matijošaitis
„Autoplius Fast Lap“ nuotr./Jonas Poškus ir Dainius Matijošaitis

Iš keturių šiemet vykusių „Autoplius Fast Lap“ etapų rekordai krito trijuose. Be „Nemuno žiedo“, trasos rekordas buvo pagerintas ir Estijos Pernu miesto „Auto24Ring“ trasoje. Jo autorius – Dainius Matijošaitis, vieną ratą su „Mitsubishi Lancer Evolution“ įveikęs per 1 min. 14.825 sek. Tiesa, rekordas kainavo daug: automobilis po pasiekimo užsidegė.

„Autoplius Fast Lap“ organizatoriai dar 2016-ųjų pradžioje spėjo, jog sezonas gali tapti rekordų gerinimo čempionatu, kadangi pirmą kartą lenktynininkams buvo leista naudoti sportines „slick“ tipo padangas. Ankstesniais metais jie vairuodavo automobilius, apautus gatvėje galimomis naudoti „semi-slick“ tipo padangomis. Teorijoje skaičiuojama, kad „slick“ tipo padanga sutrumpina vieno „Nemuno žiedo“ rato įveikimo laiką maždaug dviem-trimis sekundėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius