Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškį sudrebino antrasis „Bulių kautynių“ čempionato etapas

Praėjusį sekmadienį Joniškyje esančioje ESK „Forsažas“ trasoje buvo surengtas antrasis šių metų „Bulių kautynių“ čempionato etapas. Jo metu trasoje varžėsi kiek daugiau nei trys dešimtys dalyvių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

„Bulių kautynėse“ tradiciškai vyksta ne tik žiūrovų itin laukiami „lengvųjų“ ir „sunkiųjų“ „bulių“ važiavimai, bet ir „bulių be kontaktų“ varžybos, kurios vyksta pagal pagrindines autokroso taisykles. Priešingai nei „bulių kautynėse“, čia draudžiami tyčiniai dalyvių kontaktai, tačiau tai nereiškia, kad čia trūksta veiksmo.

Kadangi starto tvarka čia sudėliojama ne pagal kvalifikacijos rezultatus, o burtų keliu, papildomos intrigos dažnai sukuria į rikiuotės galą prieš startą pastatyti itin greiti sportininkai. Įdomių ir kvapą gniaužiančių momentų trasoje netrūko ir šį kartą.

Jungtinėje jaunių ir damų klasėje Joniškyje startavo penki dalyviai ir geriausiai čia pasirodė bei antrą etapą iš eilės laimėjo Mantas Bėlskis. Jis už savęs paliko Matą Rimkų, kuris vieną iš važiavimų baigė sustojęs ir įstrigęs ant trasos šlaito. Trečią vietą jau antrame iš eilės etape užėmė ir antroje turnyrinės lentelės vietoje įsitvirtino Monika Šlepikaitė.

1,6 litro klasėje šį sykį ir vėl greičiausias buvo Justinas Mikalauskas. Antrą etapą iš eilės jis įveikė Egidijų Nevulį, vėl iškovojusį antrąją vietą. Šįkart ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio žengė pastarojo sūnus Lukas Nevulis, kuriam Joniškyje pavyko išvengti rimtesnių incidentų su kitais dalyviais, priešingai nei Aleksandrijos trasoje pirmame etape.

2,0 litro klasėje triumfavo Augustinas Maniušis, kuris po dviejų etapų žengia pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Antras Joniškyje finišavo Vidmantas Voras, o trečias – Gintaras Bėlskis.

OPEN įskaitoje etapo laimėtoju tituluotas Donatas Stašiūnas-Žvėris, kuris sezoną buvo pradėjęs nesėkme. Pirmame etape Aleksandrijoje neatlaikė jo automobilio pavarų dėžė, tačiau šįkart jokios techninės problemos jo nesustabdė ir dieną pradėjęs iš rikiuotės galo Žvėris galiausiai laistėsi šampanu ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio. Jis už nugaros paliko antroje vietoje finišavusį savo kolegą iš „Ekroso“ komandos Arūną Matulį. Trečiąją vietą iškovojo Rokas Vaitekūnas.

„Lengvųjų bulių“ kategorijoje, kur dalyviams jau leidžiama savo automobiliais atlikti įvairius manevrus, tokius kaip varžovo stūmimas, apsukimas ar apvertimas, nugalėtoju po pakartotinio taškų perskaičiavimo pripažintas Nerijus Petriškis. Vytenis Achmedovas iškovojo antrąją vietą, o Linas Sveikackas finišavo trečias.

„Sunkiųjų bulių“ rikiuotėje geriausiai pasirodė Ovidijus Gintautas iš Kupiškio. Antroje vietoje po trijų važiavimų atsidūrė Artūras Šukys, o Mantas Šležas iškovojo trečiąją vietą.

Trečiasis „Bulių kautynių“ ir „bulių be kontaktų“ etapas įvyks jau birželio 12 dieną. Šįkart dalyviai rinksis Rokiškio rajone, Bajorų autokroso trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius