Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justas Jonušis Italijoje – per žingsnelį nuo podiumo

Justas Jonušis Italijoje dalyvavo šios šalies nacionaliniame kartingo čempionate. „KF Junior“ klasėje lenktyniaujantis trylikametis sportininkas varžėsi Napolio kartingo trasoje kartu su daugeliu savo varžovų su kuriais lietuvis lenktyniauja ir pasaulio serijos „World Series Karting“ lenktynėse.
Justas Jonušis
Justas Jonušis / Komandos nuotr.

Laisvose treniruotėse Justas Jonušis parodė trečią laiką. Tačiau kvalifikaciniuose važiavimuose jam taip gerai nesisekė. Italijos čempionate pirmajame atrankiniame važiavime Justas buvo septintas, antrajame – ketvirtas.

Pirmajame finalo važiavime J. Jonušis finišavo penktoje pozicijoje. Jis ilgą laiką važiavo šeštas, nes niekaip negalėjo aplenkti savo amžino šio sezono varžovo ir WSK lenktynių serijoje – ruso Dmitrijaus Bogdanovo. Galų gale „DR Racing“ komandai atstovaujantis lietuvis surado spragą ruso gynyboje ir aplenkė jį tiesiog paskutiniajame lenktynių posūkyje.

Justas Jonušis
Justas Jonušis

Antrasis finalas vyko dar dramatiškiau. Startavęs iš ketvirtos vietos, Justas Jonušis pakilo į trečiąją ir turėjo progą aplenkti du lyderius, kurie kovėsi tarpusavyje. Tačiau progą praleido, o po to dar ir klaidą padarė. Dėl to buvo nukritęs net į septintą poziciją. Bet lietuvis nepasidavė, sukaupė visas jėgas ir ėmė lenkti priešininkus. Jis susigrąžino sau trečią vietą ir atrodė, kad iki pat finišo jo niekas nebeaplenks. Jis sėkmingai gynėsi nuo dar vieno savo priešininko WSK serijos lenktynėse – Italijos čempiono šioje klasėje keleriais metais vyresnio Davido Lombardo.

Deja, lygiai taip pat, kaip Justas pasielgė su savo priešininku atrankiniame važiavime, italas šįkart pasielgė su Justu – aplenkė lietuvį paskutinio rato paskutiniajame posūkyje ir lenktynėse finišavo trečias, aplenkęs J. Jonušį mažiau negu dviem dešimtosiomis sekundės dalimis.

Buvo sunki kova, iš kurios daug ko pasimokiau.

„Buvo sunki kova, iš kurios daug ko pasimokiau. Bet kokiu atveju mūsų šių metų tikslas yra mokytis ir priprasti prie naujos, kur kas galingesnės ir greitesnės technikos, tad viskas dar prieš akis,“ – po finišo sakė J. Jonušis.

Šiuo metu Justas jau pakeliui į Didžiąją Britaniją. Čia jis ruošiasi po poros savaičių vyksiančiam Europos kartingo čempionato etapui.

Lietuvio laukia trys dienos intensyvių treniruočių naujoje, nepažįstamoje trasoje, o po savaitės – „PF International“ kartingo trasoje Didžiojoje Britanijoje jis su beveik šimtu priešininkų susikaus antrajame CIK-FIA Europos kartingo čempionato etape, kuris vyks birželio 18-21 dienomis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius