Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Raikkonenas: atsisakyti F-1 lenktynių Monzoje būtų labai kvaila

Kai kurie F-1 pilotai, tame tarpe ir „Ferrari“ atstovas Kimi Raikkonenas pareiškė, kad atsisakyti rengti „Formulės-1“ lenktynes Monzos (Italija) trasoje būtų mažų mažiausiai kvaila.
Kimi Raikkonenas
Kimi Raikkonenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę F-1 vadovas Bernie Ecclestone‘as prasitarė, kad 2016 m., kuomet baigs galioti sutartis su minėtąja trasa, nauja sutartis greičiausiai nebus pasirašyta. Kai kurie tokį brito pareiškimą įvertino tik kaip būdą paspausti Monzos trasos savininkus, kad pastarieji pasirašytų F-1 vadovą tenkinančią ir didesnį pelną garantuojančią sutartį.

Kai kurie F-1 pilotai pareiškė, kad atsisakyti rengti „Formulės-1“ lenktynes legendinėje Monzos trasoje būtų didžiulė klaida.

„Girdėjome, kad ketinama neberengti lenktynių Monzoje. Mano nuomone, tai būtų labai kvaila. Tikiuosi, kad to nenutiks. Vis dėlto mes nesame tie vyrukai, kurie sprendžia tokius dalykus. „Ferrari“ tai yra ypatinga vieta. Deja, bet man nė karto nepavyko nugalėti toje trasoje. Galbūt ateityje pavyks tai padaryti. Tai tikrai maloni vieta“, – sakė „Ferrari“ pilotas K.Raikkonenas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kimi Raikkonenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kimi Raikkonenas

K.Raikkonenui talkino ir „Red Bull“ ekipos pilotas Danielis Ricciardo.

„Nenorėčiau, kad šios trasos neliktų tvarkaraštyje. Ne tik dėl mano itališkų šaknų bei kitų dalykų, bet dėl to, jog ši trasa privalo išlikti „Formulėje-1. Šiame čempionate ji yra itin ilgą laiką. Dėka fanų, atmosferos bei aistros, lenktynių savaitgalis Monzoje būna itin geras. Tai lyg Silverstounas arba Spa. Kai kurios trasos privalo likti F-1 tvarkaraštyje. Tai čempionato istorijos dalis. Tikėkimės, kad šioje trasoje ir toliau vyks lenktynės. Joje lenktyniauti tikrai smagu“, – kalbėjo australas.

Kitas „Ferrari“ pilotas Fernando Alonso per daug nesureikšmino B.Ecclestone‘o pareiškimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernie Ecclestone'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernie Ecclestone'as

„Manau, kad mums reiktų palaukti ir pažiūrėti kas nutiks iš tikrųjų. Jis tik pateikė atsakymą į žurnalisto klausimą, kuris vėliau buvo atspausdintas. Tad visa tai nėra oficialu. Mums tiesiog reikia palaukti ir pamatyti koks bus kai kurių trasų likimas. Akivaizdu, kad mūsų nuomonė neturi tam įtakos ir ne mes priimame sprendimus. Tiesiog stengiamės padaryti gerą šou visur, kur tik lenktyniaujame.

Malonu lenktyniauti tokiose trasose, kurios yra pilnos aistros bei geros atmosferos – Monzoje, Austrijoje, Spa, Barselonoje. Tačiau kur mes lenktyniausime, o kur ne – sprendžiame ne mes. Tad tikėkimės geriausio“, – teigė F. Alonso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius