Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kačerginės „Nemuno žiede“ – neregėta „Triple Drift Challenge“ rungtis

Sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ vyko „Liqui Moly Drift Show“ – „Lietuvos Driftingo Čempionato“ 4 etapas. Tądien mažojoje trasoje vyko treniruotės, o didžiojoje – čempionato ketvirtasis etapas. Tai „Pro“ lygos šoninio slydimo varžybos. Į šį etapą atvažiavo stipriausi sportininkai iš visos Lietuvos.
„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas
„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas

Įspūdingai atrodė „Drift Devil“, „Side to Side“ ir kitų komandų atstovai, tačiau tądien daugiausia ovacijų pelnė Andrius Vasiliauskas. Jis varžybose pasirodė su visai nauju savo BMW markės automobiliu. Tokio bolido šiose varžybose dar niekas nebuvo matę.

Pirmuosius važiavimus žiūrovai galėjo stebėti nuo ankstyvo ryto. Pasibaigus registracijai prasidėjo treniruotės, kurių metu pilotai galėjo susipažinti su trasos konfigūracija. Treniruotės truko iki 15 valandos, o iškart po jų prasidėjo kvalifikaciniai važiavimai. Į trasą išvažiavus pirmiems bolidams buvo aišku, kad užimti kvalifikacinę vietą nebus lengva.

Kvalifikacijos metu kiekvienas dalyvis turėjo po tris važiavimus. Kiekvienas jų buvo vertinamas balais, tačiau galutinį rezultatą, kas patenka į porinių važiavimų etapą, lėmė vienintelis geriausias važiavimas. Maksimalus taškų skaičius vieno važiavimo metu – 100 balų. Pasibaigus kvalifikacijai buvo išrinkti stipriausi pilotai ir sudarytos porinių važiavimų komandos.

„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas
„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas

Kvalifikacijos TOP4:

  1. Mantas Kulvinskas (90 taškų)
  2. Andrius Vasiliauskas (86 taškai)
  3. Lukas Garalevičius (85 taškai)
  4. Benediktas Čirba (84 taškai)

Žinoma, kvalifikaciją vainikavo dalyvių paradas, kurio metu visi pilotai išsirikiavo trasoje. Smagu renginį stebėti iš šalies, tačiau susipažinti iš arčiau tikriausiai norėtų ne vienas šio sporto mėgėjas. Iškart po dalyvių parado tai galėjo padaryti visi. Net 40 minučių sportiniai automobiliai stovėjo trasoje. Tuo metu kiekvienas smalsuolis galėjo susipažinti su sportininkais, nusifotografuoti prie akį traukiančių automobilių ir galbūt net paimti autografą iš favoritų.

„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas
„Lietuvos driftingo čempionato“ 4 etapas

Dar nematyta „Triple Drift Challenge“ rungtis prikaustė visų dėmesį iškart po dalyvių parado. Trys komandos susirungė dėl papildomo prizo. Šonaslydžio varžybose įprasta matyti trasoje važiuojančius du automobilius. Šį kartą „Triple Drift Challenge“ rungtyje nuo kalno leidosi net trys automobiliai. Jų tikslas buvo išpildyti trajektoriją važiuojant kuo arčiau vienas kito. Visa tai sukėlė įspūdingus žiūrovų aplodismentus. Šiose varžybose to dar nėra buvę. Nugalėtojais tapo rinktinė komanda, kurią sudarė Benediktas Čirba, Andrius Vasiliauskas ir Mantas Kulvinskas.

Iškart po „Triple Drift Challenge“ rungties prasidėjo TOP16 poriniai važiavimai. Ne vienam visuomet stabiliai ir rezultatyviai važiuojančiam pilotui tądien važiavimai nesusiklostė sėkmingai. Paskendę dūmų kamuoliuose keli sportininkai išlėkė iš trasos, buvo ir automobilių gedimų. „Lietuvos Driftingo Čempionato“ 4 etapo laimėtojui paskelbti reikėjo „one more time“ važiavimo. Dėl pirmų vietų vyko arši kova. Vis dėlto pirmą vietą laimėjo Andrius Vasiliauskas. Antroje vietoje liko Mantas Kulvinskas. Trečią užėmė Donatas Macpreikšas, ketvirtą – Benediktas Čirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius