Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kajus Šikšnelis nustebino – lenktyniaus „Porsche Cup“ čempionatuose

Šešiolikmetis vilnietis Kajus Šikšnelis kartingo sporte pasiekė daugiau nei bet kuris kitas Lietuvos kartingo lenktynininkas ir pralenkė net savo trenerį Simą Juodviršį. Laimėtas FIA „Karting Academy Trophy“ turnyras, II-oji vieta Pasaulio kartingo čempionate – niekas nei iš Lietuvos nei iš Baltijos šalių negali pasigirti tokiais pasiekimais, rašoma pranešime.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tačiau ateina laikas, kai reikia kažką keisti ir Kajus su komanda nutarė, kad jo laikas yra dabar.

Nuo kito sezono vilnietis lenktyniaus kėbuliniu automobiliu – tai bus „Porsche 911 GT3 Cup”. Visoje Europoje yra nemažai skirtingų „Porsche Cup“ čempionatų – tokie vyksta Vokietijoje, Skandinavijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Šveicarijoje ir t.t.
Lietuviams tokie čempionatai ne naujiena – net keli jų įvairiais metais dalyvavo įvairių šalių „Porsche Cup“ lenktynėse. Daugiausiai yra pasiekęs Jonas Gelžinis, kai Didžiosios Britanijos čempionato bendroje įskaitoje užėmė fantastišką antrąją vietą.

Kajus kitais metais planuoja startuoti iš karto dviejuose – Italijos ir Prancūzijos čempionatuose.

Kodėl du ir kodėl būtent šios šalys? Priežastis – tolesni planai. Kajus siekia tapti profesionaliu lenktynininku ir ateityje lenktyniauti GT kategorijos čempionatuose, o būtent Italijoje ir Prancūzijoje yra dauguma lenktynių trasų, kur vyksta tokie čempionatai. Todėl natūralu, kad buvo pasirinktos šios šalys – lietuvis sieks ne tik rezultato, bet ir nori išmokti šių trasų specifikos: SPA, „Paul Ricard“, Monza, Zandvoort – tai tik dalis trasų, kuriose teks lenktyniauti ir kur vyksta Pasaulio čempionatai ar 24 val. lenktynės.

„Mes matome ateitį labai aiškiai – norime per artimiausius trejus metus, kad Kajus pabandytų kovoti „Porsche Supercup“ lenktynėse, kurios vyksta tuo pat metu, kaip ir „Formulės-1” čempionatas. O jeigu žvelgtume dar toliau – sieksime, kas Kajus taptų profesionaliu sportininku, atstovaujančiu kuriai nors gamyklinei komandai.

Neslėpsime, labiausiai džiugintų, jeigu pavyktų „prasimušti“ iki „Porsche“ gamyklos,“ – pasakoja Kajaus vadybininkas italas Alberto Tonti.

„Porsche“ jau atkreipė dėmesį į Kajų – prieš porą savaičių „Porsche France“ vykdė aštuonių jaunų sportininkų atranką, iš kurių vienas gavo paramą iš gamintojo lenktyniauti Prancūzijos čempionate. Kajus liko antras, bet buvo jauniausias iš dalyvių daugelį sužavėjęs savo greičiu.

„Niekas toje atrankoje netikėjo, kad man tai vos antroji pažintis su kėbuliniu automobiliu – iki to laiko buvau dalyvavęs tik vienuose testuose,“ – juokiasi Kajus.

Tad į jį jau krypsta specialistų žvilgsniai, o jo vadybininkas neslepia – nori, kad Kajus jau pirmą sezoną gautų geriausio naujoko titulą.
„Šiemet mokysimės trasas, pratinsimės prie automobilio, o kitais metais jau sieksime maksimalaus rezultato“, - ambicijų neslepia A. Tonti.

Prie lietuvio siekio lenktyniauti prisideda ir „Porsche Lietuva“.

„Mes kaip Porsche atstovai, džiaugiamės, jog Kajus pasirinko lenktynininko karjeros siekti su būtent Porsche automobiliais. Palaikome šią iniciatyvą ir esame pasiruošė Kajui padėti siekti užsibrėžtų tikslų automobilių sporte“, – sakė „Porsche Experience“ Lietuvoje vadovas, lenktynininkas Robertas Kupčikas.

Dabar Kajaus Šikšnelio laukia itin intensyvus grafikas – testai ir pasiruošimas kitų metų čempionatui. Jau neužilgo jis išvyksta į Italiją, kur vyks „Porsche“ rengiami testai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius