Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kajus Šikšnelis Pasaulio kartingo čempionate pateko tarp dvidešimties geriausių

Savaitgalį vyko Pasaulio kartingo čempionatas, kuriame Lietuvą atstovavo vienintelis Kajus Šikšnelis. Penkiolikmečiui teko varžytis su geriausiais pasaulyje lenktynininkais, tarp kurių buvo net penki Pasaulio čempionai ir daugybė žinomų pavardžių, tarp kurių ir Trullis, Wurzas, Patrese'as ir kitų žinomų lenktynininkų atžalos, rašoma pranešime.
Kajus Šikšnelis Pasaulio kartingo čempionate
Kajus Šikšnelis Pasaulio kartingo čempionate / Komandos nuotr.

Į Portugalijos Portimao lenktynių trasa susirinko net 177 sportininkai iš 42 pasaulio šalių. Trijų dienų lenktynėse sportininkams teko įveikti kvalifikaciją ir keturių atkrintamųjų važiavimų maratoną, po kurių ir paaiškėjo, kas pateks į finalą, kuriame leidžiama važiuoti tik 36 greičiausiems.

Kortas maišė itin permainingas oras – tai saulė, tai lietus kurį ir vėl keitė saulė, todėl buvo itin svarbu greitai prisitaikyti prie besikeičiančių oro sąlygų. Lietuviui tai neblogai pavyko.

Po kvalifikacinių važiavimų K.Šikšnelis buvo klasifikuojamas devynioliktoje vietoje ir tai nuteikė optimistiškai.

„Pagaliau galbūt sezono pabaigoje pradėsiu važiuoti savo tempu. Visą sezoną komandą kamavo techninės problemos, vis gesdavo varikliai,“ – pasakojo K.Šikšnelis.

Lietuvis atstovauja Italijos „Exprit Racing“ komandą, kurioje važiuoja ir Charlie Wurtzas, buvusio „Formulės 1“ lenktynininko Alexo Wurtzo sūnus. Po kvalifikacijos lietuvis buvo greičiausias savo komandoje.

Susumavus atkrintamųjų važiavimų rezultatus Kajus smuktelėjo į 26 vietą, tačiau lengvai pateko į pagrindinį finalą, o tai jau didelis pasiekimas bet kuriam sportininkui. Jį, beje, aplenkė ir komandos draugas Ch.Wurtz, kuris liko 20-tas. Tokiose pozicijose jie ir startavo pagrindiniame finale.

Pasaulio čempionato finalas susiklostė dramatiškai. Po masinės avarijos lenktynės buvo sustabdytos ir pratęstos praėjus pusvalandžiui, kai trasa buvo išvalyta ir sudaužyti kartingai evakuoti.

Lenktynes pratęsus Callumas Bradshaw iš karto ėmė tolti nuo savo persekiotojų ir užtikrintai nugalėjo su didele persvara.

K.Šikšnelis sugebėjo aplenkti šešis konkurentus ir finišavo dvidešimtoje pozicijoje. Tai buvo paskutinės šio sezono lenktynės lietuviui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius