Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjera ne pagal vadovėlį: renginių vedėjo ir lenktynininko Antano Kanopkino istorija

Vilnietis Antanas Kanopkinas savo gyvenimo keliui pasirinko renginių vedėjo profesiją. Tačiau pastaruoju metu šis vyras matomas ir kiek kitokiame amplua – laisvalaikiu oficialų kostiumą iškeitęs į lenktynininko ekipuotę, o jo rankose – ne mikrofonas, bet motobagio vairas, rašoma pranešime spaudai.
Antanas Kanopkinas
Antanas Kanopkinas (dešinėje) / Komandos nuotr.

Komandos „CFMOTO Racing Team“ ekipos nario Antano Kanopkino pavardė pastaruoju metu girdima vis dažniau. Tiesa, ne pramoginių renginių, o auto ir moto sporto kontekste.

Prieš keletą metų aktyviai keturračiu lenktyniavęs vilnietis pastaruoju metu rado naują discipliną ir dabar bekelės bei „Rally Raid“ varžybose lenktyniauja motobagiu. Kitaip tariant – visame pasaulyje vis labiau populiarėjanti „Side by Side“ motobagių klasė savo pionierių turi ir Lietuvoje.

Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas
Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas

Juo būtent ir galima vadinti Antaną Kanopkiną, kuris šį sezoną su „CFMOTO ZFORCE 1000“ motobagiu jau skynė laurus Lietuvoje ir išbandė savo jėgas užsienyje. Taigi, kaip unikalaus balso renginių vedėjas, kurio savaitgalių darbo grafikas kupinas vestuvių, vakarėlių ir kitokių švenčių rado laiko savo pomėgiui ir kokią naudą renginiai davė lenktynėms, bei lenktynės – renginių maratonui?

„Tiek vienas, tiek kitas dalykas atima labai daug laiko ir energijos, bet tai yra mano gyvenimo būdas ir tai, kuo aš kvėpuoju, kuo gyvenu. Kažkada buvo tokia akimirka, kai renginiai man jau buvo nebefaini. Galbūt tada aš perdergiau.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas (dešinėje)
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas (dešinėje)

Bet paskui atsirado aistra lenktynėms, kuri padėjo iš naujo atrasti aistrą renginiams. Ir vienur, ir kitur pradėjau ieškoti naujų iššūkių, naujų atradimų.

Kiekvienais metais noriu naujų dalykų – į renginius įnešti naujų žaidimų, veiklų, idėjų, o lenktynėse atrasti naujų iššūkių – naujų trasų, varžybų“, – sakė Antanas Kanopkinas.

Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (dešinėje)
Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (dešinėje)

Pasak Antano Kanopkino, nors žiūrint iš šalies gali atrodyti, kad renginių vedimas ir lenktynės turi nedaug bendro, tačiau pašnekovas patikina, kad šios dvi sritys tikrai turi bendrų vardiklių. Ypač tuomet, kai kalba pasisuka apie supančių žmonių komandą.

„Renginiuose slypi labai daug netikėtumų – žmonių nuotaikų kaita, įvairios nenumatytos situacijos. Lygiai tą patį galima rasti ir lenktynėse. Skirtumas tik tas, kad vienur tau gresia kažkoks tai pavojus sveikatai, kitur ne. Po to, kai pradėjau lenktyniauti su bagiu, išmokau labiau pasitikėti kitais žmonėmis dirbant renginiuose. Anksčiau norėdavau viską padaryti pats, o dabar pradedu tuos dalykus styguoti ir darbus padalinti kitiems, kurie jaustų atsakomybę, kuriais aš galiu pasitikėti.

Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)
Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)

Visgi lenktynės irgi yra renginiai. Ten tam tikri komunikaciniai dalykai irgi reikalingi, kuriuos, patirties renginiuose dėka, sėkmingai galiu integruoti į lenktynes. Darome įvairius promo dalykus prieš lenktynes, per jas ir po jų, esame padarę kompiuterinį motobagio stimuliatorių.

Savo komandos „CFMOTO Racing Team“ darbu norime sudaryti komunikacinę konkurenciją varžovams, kad kiti irgi stengtųsi kokybiškai save populiarinti. Nes lenktyniavimas nėra tik lenktyniavimas. Tai yra ir pavyzdys visuomenei“, – savo mintis išsakė Antanas Kanopkinas.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)

Pasak lenktynininko ir renginių vedėjo Antano Kanopkino, tiek renginių vedimas, tiek lenktynės yra maratonai. Abu jie reikalauja fizinių jėgų, bemiegių naktų ir itin didelės ištvermės. Antano Kanopkino teigimu, tokie maratonai yra įveikiami tik turint gerą komandą.

„Kiekvienais metais yra skirtingi maratonai. Tai yra renginių maratonas, kuris yra gruodį, liepą ir rugpjūtį. Ten laukia dideli fiziniai išbandymai, bemiegės naktys. Juos galima palyginti su lenktyniavimo maratonams, kur reikia savaitėmis fiziškai dirbti, stengtis ir komunikuoti su komanda.

Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (ant motobagio dešinėje)
Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (ant motobagio dešinėje)

Svarbiausias ingredientas komandoje, kuris lemia sėkmę – gera nuotaika. Tą nuotaiką mes turėjome Lenkijoje, „Breslau“ ralyje, kai visą savaitę juokėmės.

Svarbiausia tokią nuotaiką sukurti ir renginyje, ir varžybose, ir vidiniame bei išoriniame komandos bivake per lenktynes. Gera nuotaika daro viską. Ji daro stebuklus. Už ją žmonės moka pinigus ir yra pasiruošę leistis į didžiausias avantiūras“, – pasakojo Antanas Kanopkinas.

Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)
Komandos nuotr./Antanas Kanopkinas (kairėje)

Antanas Kanopkinas, kitą sezoną vairuosiantis naujos kartos „CFMOTO ZFORCE 1000“ motobagį ir startuosiantis „CFMOTO Racing Team“ ekipos sudėtyje jau dabar deklaruoja ekipos sezono planus.

Kartu su keturratininku Lietuvoje Adomu Gančieriumi komanda planuoja startą Tuarego ralyje Afrikoje, „Breslau“ ralyje Lenkijoje ir Balkanų ralyje Bulgarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius