Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartingo čempionatą Šiauliuose papuoš tikras autosporto žvaigždynas

Jau šį šeštadienį, gegužės 28 dieną, Šiauliuose bus kovojama dėl 2022 metų BMW Lietuvos kartingo čempionato ir „Siųsk pigiau“ kartingo taurės varžybų taškų: Saulės mieste vyks antrasis sezono etapas, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Kartingai

Atgimęs Bačiūnų kartodromas tikisi sukviesti beveik 200 įvairaus amžiaus sportininkų iš Lietuvos ir užsienio, o šiauliečiams bus galimybė prisiminti tai, kas jų mieste buvo kiek pamiršta: aukščiausio rango kartingo varžybos paskutinį kartą šioje trasoje vyko prieš daugiau nei 10 metų.

Entuziastų ryžtas ir miesto parama

Šiaulius dabar jau būtų galima vadinti savotiška šalies kartingo sostine. Atnaujinus Bačiūnų kartodromą, jis papildo visai netoli esančio Šiaulių darbo rinkos mokymo centro kartodromo kompaniją, o mieste yra dar kelios vietos, kur galima važinėtis pramoginiais kartais. Tokios bazių pasirinkimo galimybės neturi nė vienas kitas šalies miestas.

Pirmiausia Šiauliuose, kurie turi tikrai gražią kartingo istoriją, atgimė pramoginiai kartodromai. Nors sportinė infrastruktūra Bačiūnų kartodrome dar kartais būdavo naudojama kitiems automobilių sporto renginiams, tikro renesanso reikėjo palaukti, kai tapo aišku, kad pramoginės lenktynės ir kiek silpnesnė technika tinka azarto mėgėjams, tačiau sportinėms pergalėms reikia rimtesnės bazės.

Panevėžyje gimęs ir augęs Europos kartingo čempionas Simas Juodviršis su savo jaunaisiais auklėtiniais jau išbandė atnaujintą Bačiūnų kartodromą: „prisimenu, kaip vaikystėje kas antrą dieną su treneriu važiuodavome į Bačiūnus, kad galėtume ruoštis varžyboms. Širdyje tikrai labai geras jausmas, kad šis kartodromas, kuriame aš pradėjau savo kelią, dabar atgimė. Nauja lygi asfalto danga, techniški posūkiai – galiu drąsiai sakyti, kad dabar Bačiūnų kartodromas yra vienas geriausių Lietuvoje. Ir net neabejoju, kad kartingo varžybų Šiauliuose nuo šiol bus gerokai daugiau“, – sakė buvęs Europos čempionas, dabar ugdantis jaunąją kartą.

Prieš pirmąsias oficialias lenktynes Bačiūnų kartodrome buvo išmatuotas triukšmo lygis: 58 decibelai neviršija net griežčiausių nustatytų normų, todėl tikimasi, kad naujausias šalies kartodromas tikrai taps ir profesionalų, ir mėgėjų traukos centru.

Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis pasidžiaugė, kad su Šiaulių miesto valdžia ir sportą kuruojančiais savivaldybės darbuotojais užsimezgė nuoširdus ir tvirtas ryšys: „Kadangi į Šiaulius su tokio rango varžybomis grįžtame po ilgokos pertraukos, tikrai reikėjo belstis į visas duris: leidimai, derinimai, pritarimai ir įvairios kitos privalomos procedūros... Tačiau mus maloniai nudžiugino šiltas priėmimas, įsiklausymas į poreikius, klausimus ir labai geranoriška pagalba. Norime nuoširdžiai padėkoti savivaldybės kolektyvui už visokeriopą pagalbą“, – sakė federacijos prezidentas.

Būtent Bačiūnuose vyks ir 5-asis šalies čempionato etapas: į varžybas rugsėjo 10 dieną atvyks ir pajėgiausi Latvijos bei Estijos lenktynininkai, nes čia vyks Latvijos kartingo čempionato etapas bei Baltijos šalių taurės varžybos.

Dar viena proga į Šiaulių kraštą atvykti kartingo meistrams bus ir Šiaulių darbo rinkos mokymo centro kartodrome birželio 25 dieną vyksiantis 3-iasis čempionato ir taurės varžybų etapas.

Laukiama ir tikrų lenktynių žvaigždžių

BMW Lietuvos kartingo čempionato ir „Siųsk pigiau“ Lietuvos kartingo taurės varžybų dalyviai jau penktadienį nuo ankstyvo ryto pradės treniruotes, po pietų jų laukia kvalifikacija ir įskaitiniai kai kurių klasių važiavimai.

Šeštadienį prie dalyvių prisijungs patys jauniausi „Baby“ klasės dalyviai ir pačią seniausią techniką vis dar puoselėjantys „Retro“ klasių atstovai. Nuo ryto iki 18 valandos trasoje bus galima išvysti pačią įvairiausią techniką ir visus geriausius šalies lenktynininkus.

Šiauliai visada garsėjo greitį mėgstančiais sportininkais. Tarp dalyvių tikrai bus 9 metų Nemunas Volbekas („Paske racing“): jis sezoną pradėjo „Micro“ klasėje, ir galima neabejoti, jog namų kartodrome tikrai sieks patekti tarp prizininkų, o gal net ir laimėti.

Bačiūnų kartodrome bus ir ryškesnių žvaigždžių. Tikimasi, kad sportinę formą prieš svarbias tarptautines varžybas pamėgins pagerinti Rokas Baciuška („GBY-RB racing“): Europos automobilių ralio kroso čempionas ir vienas iš šių metų Dakaro lenktynių atradimų savo karjerą pradėjo būtent kartingo varžybose. Jis mielai dalyvauja šalies čempionato etapuose, o nauja ir labai kokybiška trasa – puiki vieta pasivaržyti. Rokas pastaraisiais metais startuoja galingiausioje KZ2 klasėje ir po praėjusio savaitgalio treniruočių Šiauliuose trasai sakė tik komplimentus.

Labai tikėtina, kad jam iššūkį gali mesti ir Kazimieras Vasiliauskas („SJ motorsport“). Daugkartinis šalies kartingo čempionas, kuriam dabar 31-eri, po ilgokos pertraukos vėl linkęs išbandyti save. Kazimieras kartingo treniruotes pradėjo lankyti, būdamas dar 8-erių metų, o ryškiausiomis jo pergalėmis galima būtų vadinti 5-ą vietą Europos čempionato KZ2 klasės varžybose ir sidabro medalį, iškovotą „Winning Series Karting“ lenktynėse bei 4 vietą Formulės 2 čempionate.

Šiems dviem sportininkams teks susirungti ir Pasaulio kartingo čempionato prizininku – į lenktynes kone tiesiai iš Italijos „Porsche Carrera Cup“ lenktynių žada atvykti ir Kajus Šikšnelis („SJ motorsport“).

Tokia bekompromise kova galingiausioje KZ2 klasėje susidomėjo ir užsieniečiai – į Šiaulių kartodromą ketina atvykti Italijos „Energy“ komandos savininkas Mick Panigada.

Po pirmų sezono lenktynių ryškių favoritų nėra

Vilniuje balandžio mėnesį vykusios pirmo etapo lenktynės buvo permainingos, nes gamta šeštadienį nutarė patikrinti, kas iš lenktynininkų greičiausiai adaptuosis prie besikeičiančių oro sąlygų. Todėl kvalifikacijoje parodyti rezultatai ne visų klasių favoritams finaluose leido jaustis užtikrintai: daugelyje finalų netrūko kovos dėl pozicijų ir gražių lenkimų.

Bačiūnų kartodrome tikrai laukia azarto kupinas savaitgalis: bus galima stebėti ir kylančių žvaigždžių intriguojančias kovas, ir patyrusių meistrų strategijas, kovojant dėl tūkstantųjų sekundės dalių, o šį sezoną vėl įtraukta į lenktynių programą „Retro“ klasė ir jos lenktynininkai įrodys, kad amžius šiame sporto – tikrai ne riba. Ir galima neabejoti, kad sugrįžti į Šiauliuose atgimusį kartodromą norės daugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius