-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 14 /14:15

Kaune Lietuvos lenktynininkai varžėsi dėl greičiausiojo vardo

Šeštadienį Kaune, ARV vairavimo mokymo autodrome Plytinės gatvėje susirinko Lietuvos ralio, žiedo ir kitų automobilių sporto šakų atstovai. Į Autoplius.lt ir GAZAS.LT organizuojamas varžybas buvo pakviesta 16 sportininkų, tačiau kol kas renginio vietoje nepasirodė Antanas Juknevičius.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atnaujinta 14.15

Į trasą galiausiai sugrįžo ir įkrautas „Nissan Leaf“. Prie šio automobilio vairo sėdo Dominykas Butvilas, kuris užfiksavo 1 min. 12,53 sek. Dar vieną važiavimą su „Ford Fiesta“ atliko ir Renaldas Gabartas, kuris buvo trumpam išvykęs įkrauti elektromobilio ir praleido savo važiavimą. Vis dėlto R.Gabartas pasiklydo trasoje ir parodė tik 1 min. 23 sek. laiką.

„Nissan Leaf“ automobiliu savo važiavimą atliko ir Dainius Leonavičius. Laiko matavimo įranga užfiksavo 1 min. 15,33 sek. rezultatą. Benas Černiauskas, važiavęs „Nissan Leaf“ automobiliu geriausio laiko neparodė ir tenkinosi 1 min. 15,22 sek. rezultatu.

VIDEO: GAZAS.LT greičiausio lenktynininko varžybos

Savo važiavimą su „Ford Fiesta“ praleidęs Vaidotas Žala startavo kiek vėliau, tačiau ši pauzė jam nesutrukdė trasą įveikti pagal reikiamą konfigūraciją. V.Žalos laikas – 1 min. 12,26 sek.

Paskutinė varžybų dalyvė – Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė, kuri sėdo prie „Nissan Leaf“ vairo. Jos laikas – 1 min. 18,92 sek.

Atnaujinta 13.43

Po trumpos pertraukos važiavimai buvo pratęsti. Į „Ford Fiesta“ dabar sėdo Tauras Tunyla. Jis važiavo be klaidų ir parodė 1 min. 12,68 sek. Iki geriausio laiko jam pritūko kiek daugiau nei 1 sek.

Kadangi „Nissan Leaf“ vis dar įkraunamas ir į trasą kol kas nesugrįžo, važiavimus su „Ford Fiesta“ pratęsė Vytautas Švedas. Jo laikas trasoje – 1 min. 11,6 sek., tačiau V.Švedui nepavyko užfiksuoti bazės ir tai jam atnešė dar penkias papildomas baudos sekundes.

Visi dalyviai, kuriems buvo likę trasą įveikti su „Ford Fiesta“, tą jau padarė. Šiuo metu laukiama, kol į varžybų vietą sugrįš įkrautas „Nissan Leaf“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Dalyviai pertraukų metu naudojosi proga pasivažinėti keturračiu

Atnaujinta 12.44

Toliau varžybas pratęsė Kasparas Navickas. Lenktynininkas, vairavęs „Ford Fiesta“ į finišą grįžo pademonstravęs 1 min. 13,46 sek. laiką. Giedrius Notkus, startavęs „Nissan Leaf“ buvo išlėkęs už trasos ribų, bet tai nesutrukdė jam parodyti geriausią laiką – 1 min. 14,29 sek.

Prie „Ford Fiesta“ vairo eilė atėjo sėsti ir Povilui Lencevičiui. Lenktynininkas trasoje nesuklydo ir parodė 1min. 12,85 sek. rezultatą. Deivido Jociaus laikas su „Nissan Leaf“ – 1 min. 15,67 sek.

Po šio piloto pasirodymo varžybose paskelbta pertrauka. Jų metu bus įkraunamas „Nissan Leaf“ ir duodama poilsio minutė lenktynininkų kankinamam „Ford Fiesta“.

Atnaujinta 12.36

Giedrius Notkus taip pat išmėgino savo jėgas su „Ford Fiesta“ ir užfiksavo 1 min. 12,53 sek. rezultatą. Iš paskos jo startavo Kasparas Navickas, kuriam atiteko galimybė pirmą įskaitinį važiavimą pradėti „Nissan Leaf“ elektromobiliu. Primename, kad vėliau lenktynininkai turės progą išbandyti ir kitą automobilį nei vairavo pirmo važiavimo metu.

Autokroso ir ralio kroso lenktynininkas K.Navickas, kuriam smėliu ir žvyru padengtos asfalto trasos gerai pažįstamos, parodė 1 min. 15,65 sek. laiką.

Kitas „Ford Fiesta“ pilotas – Ignas Gelžinis. 1 min. 11,46 sek. laikas lenktynininkui garantavo naują rekordinį laiką ir rimtą pretenziją į nugalėtojo titulą antrus metus iš eilės. „Nissan Leaf“ startavęs Karolis Raišys buvo kiek lėtesnis ir parodė 1 min. 15,59 sek.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Jonas Gelžinis su „Ford Fiesta“ parodė 1 min. 13,36 sek. ir trasoje neklydo. Iš karto po jo startavo Ignas Gelžinis, kuris sėdo prie „Nissan Leaf“. 1 min. 13,3 sek. užfiksavęs Ignas užsidirbo dar penkias sekundes baudos ir gerokai sumažino savo šansus laimėti.

Karolis Raišys taip pat išbandė „Ford Fiesta“. Jo laikas – 1 min. 16,04 sek. Jonas Gelžinis, sėdęs prie „Nissan Leaf“ vairo parodė 1 min. 14,42 sek. ir nukarūnavo Vytautą Švedą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Atnaujinta 12.19 val.

Kitas dalyvis prie „Ford Fiesta“ vairo – Deividas Jocius. Jis parodė 1 min. 11,82 sek. ir pagerino trasos rekordą. „Nissan Leaf“ automobilį išbandė Renaldas Gabartas. Jo laikas – 1 min. 15,84 sek.

Atėjo laikas startuoti ir Dominykui Butvilui. Jis pirmą važiavimą įveikė „Ford Fiesta“ automobiliu. Ralio čempionas slalomo trasoje neklydo ir geriausią rato laiką dar šiek tiek pagerino – 1 min. 11,55 sek.

Po jo startavo Povilas Lencevičius. Šoninio slydimo specialistas, trasoje vairavęs „Nissan Leaf“, į finišą atvažiavo trasoje sugaišęs 1 min. 15,04 sek.

Iki šiol su „Nissan Leaf“ geriausias laikas priklauso Vytautui Švedui.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Atnaujinta 12.12 val.

Pirmam savo važiavimui „Ford Fiesta“ automobiliu pasiruošė ir Benas Černiauskas, tačiau jo debiutas nebuvo sėkmingas, nes dalyvis pasiklydo trasoje. Po jo automobiliu „Nissan Leaf“ startavo Vaidotas Žala. Ralio lenktynininkas parodė 1 min. 14,72 sek.

Kitas duetas – „Ford Fiesta“ automobiliu startavęs Dainius Leonavičius ir prie „Nissan Leaf“ vairo įsitaisęs Tauras Tunyla. Slalomo varžybų specialistas D.Leonavičius trasą įveikė per 1 min. 12,65 sek., klaidų išvengė ir parodė kol kas geriausią laiką. T.Tunyla varžovui nusileido. Jo rezultatas – 1 min. 16,26. Dar penkias sekundes baudos dalyvis gavo už finišo bazės nevykdymą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Atnaujinta 12.04 val.

Pirmoji įskaitiniams važiavimams „Ford Fiesta“ automobiliu prie starto stojo Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė. Lenktynininkė pirmojo važiavimo metu pademonstravo 1 min. 17,62 sek.

Po šios lenktynininkės „Nissan Leaf“ automobiliu startavo Vytautas Švedas. Bandomųjų važiavimų metu automobilyje važiavęs su keleiviais ralio čempionas šį kartą startavo vienas ir užfiksavo 1 min. 14,82 sek.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Kovos dėl greičiausiojo vardo

Dalyviai jau pradėjo bandomuosius važiavimus „Ford Fiesta“ automobiliu. Vėliau įskaitinių važiavimų metų jiems teks trasą įveikti ne tik jau bandyta „Ford Fiesta“, bet ir elektra varomu „Nissan Leaf“.

Įskaitinių važiavimų laikas, parodytas vairuojant du skirtingus automobilius, bus sumuojamas ir taip paaiškės, kuris dalyvis taps greičiausiu GAZAS.LT lenktynininku. Pernai analogiškose varžybose nugalėtoju tapo Ignas Gelžinis.

Atskirai bus apdovanoti ir „Ford Fiesta“ bei „Nissan Leaf“ automobiliais geriausią rezultatą užfiksavę dalyviai.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Bandomieji važiavimai
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Bandomieji važiavimai

Dalyviams varžybų metu teks įveikti asfalto dangos trasą, tačiau ji pakankamai apgaulinga dėl ant dangos esančio smėlio ir žvyro. Tiesa, bandomųjų važiavimų metu su kiekvienu ratu trajektorijos vis labiau valosi.

Rimtą paraišką į nugalėtojo titulą bandomųjų važiavimų metu pateikė Ignas Gelžinis. Praėjusių metų lyderis trasą įveikė per 1 min. 11,9 sek.

Nuolat pildoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius