Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasidėjo atrankos į analogų neturintį šou – „Karys lenktynininkas“

Sekmadienį, Kaune, Karininkų ramovėje duotas startas iki šiol Lietuvoje nematytam projektui – „Karys lenktynininkas“. Projekte dalyvauja Lietuvos krašto apsaugos savanoriai ir profesinės karo tarnybos kariai.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Idėja surengti tokį projektą, gimė beveik prieš dvejus metus, o to paskata buvo noras įkurti Lietuvos kariuomenės autosporto komandą. Per tą laiką vyko įvairūs projekto derinimo darbai, rėmėjų paieškos. Gavę kariuomenės palaiminimą ir sulaukę pagalbos viešindami idėją karių tarpe, sausio mėnesį, organizatoriai, pradėjo atrankos etapus.

Specialiai šiam projektui buvo sukurta internetinė svetainė, kurioje kariai savanoriai ir profesinėje karo tarnyboje tarnaujantys kariai registravosi. Organizatoriai sulaukė 194 anketų. Sausio 1 dieną registracija buvo sustabdyta, o sausio 5-8 dienomis svetainėje buvo patalpintas testas, kurį privalėjo atsakyti visi ketinantys dalyvauti tolimesnėse atrankose. Iš jų, komisija atrinko 60 geriausių, kurie pateko į kitą etapą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

„Lietuvos kariuomenės vadovybė džiaugiasi tokiu projektu. Dalyvavimas vyks jūsų asmenine iniciatyva, laisvu nuo tarnybos metu. Jūsų pilietiškumas turės atsispindėti renginyje, nes esate Lietuvos kariuomenės veidas“, – susirinkusiems kalbėjo karių atsovas.

60 pirmąjį atrankos etapą įveikusių karių sekmadienį rinkosi į Karininkų ramovę. Dalyviai turėjo įvykdyti tris užduotis – viešą pristatymą, atsakyti į komisijos klausimus ir įveikti raštu pateiktą testą. Už visus atsakymus skiriami balai, geriausiai pasirodęs dvidešimtukas pateks į finalinius atrankos etapus, kurie truks iki pat birželio mėnesio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Stasys Tarailė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Stasys Tarailė

Dalyvius vertins komisija, kurią sudaro 8 nariai: pirmininkas Stasys Brundza, Giedrius Notkus, Vytautas Švedas, Žilvinas Sakalauskas, Mindaugas Varža, Ričardas Baubinas ir Šarūnas Jasiukevičius.

„Birželio mėnesį bus išrinkti keturi dalyviai, kurie papuls į komandą. Liepos mėnesį prasidės pasiruošimo darbai, treniruotės, o 2018 metų sausio mėnesį komanda startuos Lietuvos čempionate“, – sakė projekto idėjos autorius Stasys Tarailė.

Pasak organizatoriaus, sportinį automobilį ruoš ir visais sportiniais reikalais rūpinsis specialiai šiam projektui įkurta „Hurrys Motorsport“ komanda. Kas slepiasi už šio vardo S.Tarailė atskleisti neskubėjo, tačiau patikino, kad tai garsūs ir savo pasiekimais nusipelnę automobilių sporte žinomi asmenys. Kaip pavyzdį projekto idėjos autorius įvardino Darių Biesevičių, žinomą kaip „lietuviško Dakaro automobilio autorių“. Jis, beje, turėjo dalyvauti ir komisijoje, tačiau nespėjo grįžti iš Pietų Amerikoje vykusio Dakaro ralio.

„Karių lenktynininkų“ komanda lenktyniaus visiškai nauju „Mitsubishi Lancer Evo IX“. Be jų, „Hurrys Motorsport“ komandoje bus ir profesionalių lenktyninkų tandemas, vairuosiantis tokį patį automobilį. Komanda debiutuos Lietuvos ralio čempionate.

„Karių lenktynininkų“ komandą sudarys vairuotojas, šturmanas ir du mechanikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius