Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vairavimo mokykla jėgas vienija su autosportininkais

Šį ketvirtadienį automobilių sporto komanda „NP TEAM“ Kauno pašonėje išbandė naują, perspektyviam automobilių sportui ir vairavimo mokymui skirtą vietą – „ARV AUTO“ autodromą. Trasą pasidėlioti pabandę komandos pilotai Tadas Adomaitis ir Povilas Lencevičius vietą vertina itin teigiamai – mokytis drifto pagrindų ši vieta daugiau nei tobula.
Autodromas
Autodromas / Lino Ramoškos nuotr.

Seną autodromą atgaivinti savo lėšomis nusprendusi „ARV AUTO“ ketina jį naudoti savo kasdienei vairuotojų ruošimo veiklai, tačiau išgirdus sportininkų prašymą suteikti vietos ir laiko treniruotėms – durų neužverė. Kol drifto atstovai bandėsi įvairias važiavimo konfigūracijas, „Autokaustos“ traktorius jau valė dar sovietinius metus menantį ir trasą dengiantį purvą.

Pakalbintas „NP TEAM“ komandos vadovas Linas Ramoška džiaugėsi, jog tai jau trečioji komandos atrasta vieta, kurioje pavyko rasti kompromisą su valdytojais ir taip stebėjosi itin teigiamu „ARV-AUTO“ vadovo Valdo Šlepiko požiūriu – „Jei tik yra noro, tada darom – būtent taip buvome sutikti ir būtent todėl šiuo metu stengiamės visomis išgalėmis pagelbėti su autodromo gaivinimu – juk tai bus puiki vieta ir ugdyti sportininkus ir kokybiškai paruošti naujus vairuotojus“.  

VIDEO: „ARV-AUTO“ autodromas

Nors autodromas ir yra gana neblogos būklės, tačiau kone ketvirtis amžiaus stovint apleistam paliko savo randus, tad keleto ateinančių mėnesių planas yra galutinai atkasti ir išvalyti dangą, išrauti sportininkams itin grėsmingai atrodančius kelio blokelius, bei užlopyti duobes – visa tai „ARV-AUTO“ žada atlikti savo lėšomis, taip kurdami tinkamą infrastruktūrą mokymui vairuoti, o ne tik gauti vairuotojo pažymėjimą. 

Autodromo struktūra tiek mokymui, tiek drifto ar slalomo treniruotėms itin tinkama – keletas mažų gatvių imitacijų sujungtų su didele stačiakampe aikštele leidžia dėliotis itin įvairias trasos schemas, tad čia susirinkę pilotai kiekvieną kartą galės išbandyti kažką naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius