Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietės kovai „Moterų ralyje“ ruošiasi darydamos gerus darbus

Beveik keturi šimtai moterų ekipažų šį šeštadienį, balandžio 28 dieną varžysis dėl greičiausiųjų ir sumaniausiųjų titulo. Sunkiai suvokiama konkurencija „Dynami:t Energy“ komandos merginas privertė ieškoti kitokių pasiruošimo būdų nugalėti „Moterų ralyje“. Jos nesitreniruoja slalomo trasose, nelavina navigacijos įgūdžių, o darydamos gerus darbus renka karmos taškus ir jau spėjo įsitikinti, kad tai veikia.
Kaunietės eismo sergėtojus vaišino naminiais keksiukais
Kaunietės eismo sergėtojus vaišino naminiais keksiukais / Komandos nuotr.

Paprastai ralyje starto tvarka dėliojama pagal ekipažų greitį, bet „Moterų ralyje“, kurio dalyvių sąrašas kasmet pasipildo šimtais naujų, žavių veidų, startiniai numeriai dalinami atsitiktine tvarka. „Dynami:t Energy“ merginų komandos vadovė Aistė Antanaitytė-Matukaitė džiaugiasi gavusi 53 starto numerį, mat jau 5 metus jis neša sėkmę profesionalaus automobilių sporto varžybose dalyvaujančiai komandai. Laimėjusi norimą starto numerį mergina juokauja, kad pagaliau karmos taškai neša naudą.

Šiuos rinkti jos pradėjo dar balandžio 6-ąją, kai buvo minima saugaus eismo diena. Merginos nusprendė padėkoti tiems, kurie rūpinasi eismo saugumu. Prikepusios naminių keksų ir sukrovusios pintines lauktuvių, A.Antanaitytė-Matukaitė, Vilma Jankaitytė, Laurita Baltrušaitytė ir Evelina Paškevičiūtė apkeliavo visas Kauno specialiųjų tarnybų įstaigas, teigiama komandos pranešime žiniasklaidai.

Komandos nuotr./Kaunietės aplankė vaikų globos namų auklėtinius
Komandos nuotr./Kaunietės aplankė vaikų globos namų auklėtinius

„Dauguma socialinių projektų yra orientuoti į paprastus eismo dalyvius – tiek pėsčiuosius, tiek vairuotojus, tačiau mes dažnai pamirštame, kas labiausiai stengiasi užtikrinti visų mūsų saugumą kelyje ir kas kiekvieną dieną rizikuoja dėl mūsų, žmonių, kvailysčių ir rūpinasi, kad keliuose būtume saugūs. Visų tarnybų atstovai mus pasitiko pasimetę, jie šios staigmenos nesitikėjo. Vienbalsiai pripažino, kad mes juos maloniai nustebinome. Kiek su jais kalbėjome, visi kartojo, kad žodį „ačiū“ išgirsta retai. Jie prižiūri eismą, prasikaltusius baudžia, nes toks jų darbas. Ir žmonės įsivaizduoja, kad jie yra baudėjai “, – sakė idėjos iniciatorė A.Antanaitytė-Matukaitė.

Prieš „Moterų ralį“ komanda apsilankė ir vaikų globos namuose, mažuosius pradžiuginusios ne tik vaišėmis, bet ir galimybe pasidžiaugti sportiniu automobiliu.

„Dynami:t energy“ merginos tiki, kad šie geri darbai suveiks kaip karmos taškai ir pasitvirtins išmintis: už gerą geru atlyginama.

Pasigenda moterų automobilių sporte

„Lenktynių patirties mes turime, taip pat ir „Moterų ralis“ mums bus ne pirmasis, žinome kaip žaisti šį žaidimą, žinome, kokia čia didelė konkurencija, ir kad gerų įgūdžių nepakanka, reikia ir sėkmės. Tikime, kad ji padės mums būti tarp geriausių“, – sakė A.Antanaitytė-Matukaitė.

Ji prisipažino, kad pergalė „Moterų ralyje“ yra vienas iš komandai iškeltų tikslų, bet ne prioritetas. Profesionaliose lenktynėse dalyvaujančios merginos tikslas – atsivesti į lenktynes sau daugiau konkurenčių.

„Aš „Moterų ralyje“ pamačiau, kiek daug yra dėl automobilių ir vairavimo pakvaišusių moterų, tačiau tikrose trasose lenktyniaujame vos kelios. Dauguma bijo važiuoti, bijo nusileisti vyrams, bijo pasirodyti blogai. Noriu jas padrąsinti ir pakviesti į lenktynes. Juk net ir vyrai savo karjeros pradžioje neparodo gerų rezultatų, o moterys jau įrodė, kad šios vyrus aplenkti sugeba“, – poziciją išdėstė „Dynami:t Energy“ komandos vėliavnešė.

Šeštadienį merginos prie starto linijos stos visai ne lenktyniniu ir net ne sportišku automobiliu, o prabangiu S klasės „Mercedes-Benz“ limuzinu. Sako, kad slalomo trasoje reikia pademonstruoti ne automobilio galią ar manevringumą, o vairavimo įgūdžius, o viešuose keliuose vykdydamos užduotis lėkti nesiruošia, kelias – ne vieta tam. Viešame eisme prioritetu tampa komfortas, kuris leis nepavargti atliekant užduotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius