Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kauno Taikos prospekto „dragai“ legalizavosi „Nemuno žiede“ ir kviečia į superautomobilių iššūkį

Ilgus metus Kauno policijos galvos skausmu buvusios Taikos prospekto nelegalios lenktynės persikėlė į vienintelę Lietuvoje šalia Kauno esančią „Nemuno žiedo“ lenktynių trasą. Kiekvieną vasaros ketvirtadienio vakarą ten renkasi būriai žiūrovų ir dešimtys norinčių legaliai ir saugiai pasigalynėti saugioje trasoje.
Traukos lenktynės „Nemuno žiede“
Traukos lenktynės „Nemuno žiede“ / Organizatorių nuotr.

Kiekvieną ketvirtadienį į šalia Kačerginės miestelio esančią trasą atvykta daugiau nei tūkstantis žiūrovų. Kiekvienas, norintis išbandyti savo reakciją ir automobilio galią, gali stoti prie starto linijos ir užsidegus žaliai specialaus šviesoforo spalvai mėginti kuo greičiau įveikti 1/8 mylios atstumą.

Tarp daugiau nei pusės šimto dalyvių yra atvykusių su pačia įvairiausia technika. Čia galima pamatyti ir prabangių limuzinų, ir galingų dyzelinių automobilių, ir  niekuo neišsiskiriančių gatvės automobilių.

Organizatorių nuotr./Traukos lenktynės „Nemuno žiede“
Organizatorių nuotr./Traukos lenktynės „Nemuno žiede“

Renginio organizatoriai labai džiaugiasi, kad nauja tradicija buvo su džiaugsmu priimta Kauno greičio mėgėjų. Todėl jiems paruošė išskirtinį iššūkį – galimybę trasoje susirungti su superautomobiliais. Taigi, atėjo laikas rimtiems žaidimams – kiekvienas norintis gali nugalėti „Ferrari“ ir „Lamborghini“ automobilius.

Jau šį ketvirtadienį, liepos 2 dieną, 18 val. vyks atranka į pagrindinę dvikovą. Dešimt greičiausių atrinktų automobilių liepos 16 dieną galės „mesti pirštinę“ „Ferrari“ ir „Lamborghini“ bolidams.

Organizatorių nuotr./Traukos lenktynės „Nemuno žiede“
Organizatorių nuotr./Traukos lenktynės „Nemuno žiede“

Ir kas gali žinoti, gal iš pirmo žvilgsnio paprastas, gatvėmis važinėjantis automobilis pasirodys greitesnis už pasaulyje pripažintus itališkus superautomobilius? Liko nedaug laiko ir mes tai pamatysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius