Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazimas neteko rėmėjo, „Formulės-2“ sezonas pakibo ant plauko

Geriausio Lietuvos lenktynininko Kazimiero Vasiliausko tikslai triumfuoti „Formulės-2“ čempionate ir laimėti teisę dalyvauti „Formulės-1“ ekipos „Williams“ bandymuose pakibo ant plauko.
Kazimas
Norint startuoti pirmajame šio sezono etape K.Vasiliauskui iki ketvirtadienio reikia surasti 50 tūkst. eurų / Formulatwo.com nuotr.
Temos: 1 Autosportas

Iki „Formulės-2“ sezono starto likus mažiau nei savaitei ne vienus metus su talentingu lietuviu bendradarbiavusi Italijos kompanija atsisakė toliau remti Kazimu pravardžiuojamą pilotą.

„Pagrindinis mano rėmėjas, su kuriuo bendradarbiavau jau ilgą laiką, atsisakė mane remti. Aišku, dėl finansinių problemų“, – pirmadienį 15min.lt apgailestavo K.Vasiliauskas.

„Tai sukėlė didžiulių sunkumų, nes parama buvo pažadėta ir suplanuota, o iki pirmenybių starto liko vos savaitė“, – atviravo 19-metis sportininkas.

Ekspertų vienu čempionato favoritų įvardijamo piloto likimas pakibo ant plauko – pirmasis 2010 metų čempionato etapas jau balandžio 16–18 dienomis vyks Silverstono trasoje (Didžioji Britanija), o jeigu iki ketvirtadienio „Formulės-2“ kasoje neatsiras bent 50 tūkst. eurų (apie 172,6 tūkst. Lt), K.Vasiliauskas turės praleisti šias varžybas.

Norint startuoti visuose devyniuose čempionato etapuose lietuviui iš viso per metus reikia apie 300 tūkst. eurų (maždaug 1,036 mln. Lt).

„Liko nedaug laiko, todėl teko imtis kraštutinių priemonių. Paramos prašome ne tik didelių įmonių, bet kreipiamės ir į visus žmones. Prašome prisidėti ne prie mano siekiamų tikslų, bet ir prie Lietuvos vardo garsinimo“, – sakė K.Vasiliauskas.

Rankų nenuleidžia

Lenktynininkas neslepia, jog šiuo metu realiausia, jog pirmąjį 2010 metų „Formulės-2“ čempionato etapą teks praleisti.

„Deja, kol kas tokia realybė“, – apmaudo neslėpė geriausiu 2009 metų Lietuvos lenktynininku išrinktas Kazimas.

„Tačiau visko gyvenime būna, niekada nereikia nuleisti rankų. Bandome visomis priemonėmis padaryti taip, kad galėčiau startuoti jau Silverstono trasoje. O jeigu nepavyktų ir tektų praleisti pirmąjį etapą,  stengiamės padaryti taip, kad praleisti reikėtų kuo mažiau etapų“, – optimizmo neprarado sportininkas.
 

Varžovai nesupranta tokių problemų

K.Vasiliauskas neslėpė, jog kalbėtis su potencialiais rėmėjais kol kas sekasi sunkiai.

„Nemanau, kad milijonas didžiosioms įmonėms yra labai dideli pinigai. Tikiu, kad jį surinkti įmanoma, tačiau žmonės nenori net kalbėtis. Tiesiog kategoriškai „ne“ ir „sunkmetis“, – pasakojo pernai „Formulės-2“ pirmenybėse debiutavęs ir galutinėje rikiuotėje 7-ą vietą užėmęs pilotas.
 

Lenktynininko nuomone, įtakos tokiam požiūriui turi negilios automobilių sporto tradicijos mūsų šalyje.
 

„Mano varžovams sunku suprasti tokias problemas, nes jie gyvena valstybėse, kur automobilių sportas turi gilias tradicijas. Automobilių sportas ten yra vertinamas, suprantamas. Lietuvoje situacija yra kiek kitokia – mūsų šalyje jis niekada labai neklestėjo“, – teigė K.Vasiliauskas.

Norintys padėti K.Vasiliauskui daugiau informacijos rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius