Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios lietuvių komandos iškeliavo į Dakarą: namų darbų kokybę parodys finišas

Naujieji metai reiškia ne tik naujus pažadus ir iššūkius sau, bet ir dar vieno Dakaro ralio startą. Būtent taip nusiteikę trečiadienio ryte į oro uostą, kelionei į Peru, atvyko Lietuvos Dakaro dalyviai: Benediktas Vanagas, Antanas Juknevičius, Arūras Gelažninkas ir Balys Bardauskas. Mat Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu Pietų Ameriką pasiekė jau Naujųjų metų naktį.
Antanas Juknevičius ir jo komanda išskrenda į Dakarą
Antanas Juknevičius ir Sebastianas Rozwadowskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ankstų rytą oro uoste susirinkę dalyviai visi it susitarę tvirtino, kad skrenda ramia širdimi. „Daiktai sukrauti, namų darbai padaryti, belieka laukti starto“, – su šypsenomis aiškino lietuviai.

Kaip atliko namų darbus parodys finišas

„Jaučiuosi visiškai ramiai, komanda taip pat pasiruošusi, daiktus susidėjau skrydžio išvakarėse, kol kas pakankamai aišku kur važiuojam ir ką turim padaryti. Galbūt nedrąsu teigti, kad esame maksimaliai gerai pasiruošę, bet šiuo metu nesurandam kabliuko, dėl ko sakytume, kad kažko pritrūko“, – teigė Benediktas Vanagas.

VIDEO: Benedikto Vanago tikslas – Dakaro finiše turėti visiškai sveiką automobilį

Lenktynininkas pasakojo, kad tik finišas parodys, ar tokio pasiruošimo pakako, ar vis tik jo pritrūko. B.Vanagas prisipažino, kad kol kas greičio ruožų dar nenagrinėjo ir tiksliai negali pasakyti, kuris bus sunkiausias, tačiau neabejoja, jog maratono dienos – dvi dienos be techninio aptarnavimo – pareikalaus daugiau jėgų ir taps iššūkiu ne vienai komandai.

Dar vieną grėsmę B.Vanagas įvardijo – lavos dulkes. Tai toks fešfešo tipas primenantis miltus, kuriame, anot lenktynininko, turėtų būti nemažai spąstų. B.Vanago teigimu, trasoje gali pasitaikyti net 1 metro lavos dulkių sluoksnis, o tai ne tik paslepia pavojingus akmenis, tačiau ir apsunkina išvažiavimą užklimpus.

VIDEO: Kaip atrodo fešfešas

„Trasa yra ta pati visiems dalyviams ir visi turi tas pačias sąlygas lenktyniauti, tad pasižiūrėkim, kaip mums seksis finiše“, – atsisveikindamas kalbėjo B.Vanagas.

Prieš startą didesnis saikas

Į savo dešimtąjį Dakarą vykstantis Antanas Juknevičius prieš išvykdamas juokavo, kad paskutinėmis dienomis sunkiausia buvo laikyti valią ir nepersivalgyti per šventes. Visgi, kaip ir kiekvienais metais, lenktynininkas tvirtino esąs pasiruošęs.

„Jaučiuosi pasiruošęs, nors ir kaip kiekvienais metais yra šioks toks jaudulys. Atrodo, kad padarėm viską, bet kartu, rodos,kad gal galėjom kažką padaryti dar geriau“, – aiškino A.Juknevičius.

Nors prieš didžiąsias metų šventes Lietuvą pasiekė žinios, kad prieš Dakarą pailsėti nusprendusį A.Juknevičiaus šturmaną Darių Vaičiulį Antarktidoje įkalino pūga, pats lenktynininkas teigė nė neabejojęs, kad viskas susitvarkys ir šturmanas suspės grįžti iki Dakaro.

A.Juknevičius teigė, kad kalbėdamas telefonu D.Vaičiulis sakė esąs pailsėjęs, pasiruošęs ir nusiteikęs Dakaro startui. Pats A.Juknevičius, vežantis jau Limoje esančio šturmano daiktus, juokavo, jog Antarktidoje pūgą ištvėręs D.Vaičiulis ko gero yra geriau pasiruošęs už visą komandą.

Ramybė prieš pirmąjį startą

Apie gerą nusiteikimą prieš Dakarą kalbėjo ir į savo pirmąjį dykumų ralį išvykstantis Arūnas Gelažninkas. Motociklininkas teigė, kad pasiruošė deramai, todėl priežasties jauduliui tiesiog nėra.

Nors oro uoste Balio Bardausko sutikti nepavyko, mat lenktynininkas nusprendė skristi anksčiau, nei buvo numatyta, dar lankydamasis 15min studijoje jis teigė, kad į Dakarą vyks ramia širdimi.

Facebook/ Asmeninio archyvo nuotr./Balys Bardauskas išskrenda į Peru
Facebook/ Asmeninio archyvo nuotr./Balys Bardauskas išskrenda į Peru

Šiais metais motociklininkas važiuos bene sunkiausioje – „Original by Motul“ klasėje, kurioje motociklininkai važiuoja be jokio techninio aptarnavimo. Visgi pats B.Bardauskas aiškino, jog į artėjantį Dakarą žiūri su šypsena.

Dakaro startas jau sausio 6 dieną, pirmasis greičio ruožas – sausio 7 d. Tiesiogiai iš Peru dirbs ir 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius