-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtame „Europos drifto čempionate“ varžovams nenusileido Benediktas Čirba ir Andrius Vasiliauskas

Šį savaitgalį Torunėje, Lenkijoje įvyko ketvirtasis Europos čempionato etapas. Į „Motoarena“ stadioną atvyko 47 sportininkai, o Lietuvą atstovavo Benediktas Čirba ir Andrius Vasiliauskas, rašoma pranešime.
Drifto varžybos
Drifto varžybos / ASTRALAS PRODUCTION nuotr.

Penktadienį vykusiose treniruotėse apsauginiai atitvarai pasiglemžė pirmąsias aukas. Klydo net ir tie sportininkai, kurie įprastai neišlekia iš trasos - tik evakuatoriaus pagalba serviso zoną pasiekė „Formula Drift“ čempionas airis James Deane.

Kvalifikacijoje nugalėjo favoritu laikytas J.Deane, surinkęs 93 taškus iš 100 galimų. Vos vienu tašku atsiliko jo tautietis Jack Shananhan bei lenkas Pawel Trela. Verta paminėti, jog pirmąją ir šeštąją vietas kvalifikacijoje skyrė vos 3 taškai. Kaunietis A.Vasiliauskas surinko 87,7 taškus ir liko devintas, tuo tarpu B.Čirba su 82,3 – dvidešimtas.

Top 32 kovose B.Čirba turėjo pripažinti latvio Ivo Cirulis pranašumą, tuo tarpu A.Vasiliauskas įveikė vokietį Alex Mack ir sekančiame etape susitiko su lenku Grzegorz Hypki. Važiavimo metu Andrius suklydo ir pasitraukė iš kovų Top 16 etape.

Ketvirtame Europos drifto čempionato etape nugalėjo J.Deane finale įveikęs P.Trela, kuris antrojo važiavimo metu trenkėsi į apsaugines padangas ir stipriai apgadino savo „Opel GT“. Trečias liko P.Borkowski, ketvirtas J.Przygoński. Verta paminėti, jog kiekviename kovų etape su apsauginiais atitvarais susidurdavo ne vienas sportininkas, o iš viso evakuatoriaus pagalba trasą paliko virš 20 sportininkų.

Bendroje įskaitoje A.Vasiliauskas iš 24-os pakilo į 21-ą, tuo tarpu B.Čirba iš 22-os vietos nukrito į 23-ą. Nacionalinėje įskaitoje Lietuva liko šeštoje vietą.

Nors ketvirtame „Europos drifto čempionato“ etape ir nepasiekė aukštų rezultatų, tačiau išsaugojo sveikus automobilius.

VIDEO: Benedikto Čirbos važiavimai ketvirtame „Europos drifto čempionato“ etape Lenkijoje

„Šiuo atveju geriau iškristi Top 32 ar Top 16 kovose, nei dėl sugadintos technikos nesudalyvauti, sekančiame etape“, - sako B.Čirba.

Penktasis Europos čempionato etapas vyks rugsėjo 7 –9 dienomis Hokenhaimo Formulės – 1 trasoje, Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius