-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kimi Raikkonenas lenktyniaus už dalį „Williams“?

Mainais už atstovavimą „Williams“ komandai kitais metais, Kimi Raikkonenas pageidauja ne tik atlyginimo, bet ir ekipos akcijų, teigia neoficialūs šaltiniai.
Rubensas Barrichello, „Williams“
Rubensas Barrichello, „Williams“ / „Scanpix“ nuotr.

Suomis, autoritetingo tinklaraštininko Joe Sawardo turima informacija, norėtų tapti komandos dalininku, tačiau dabartiniai šios akcininkai nesiryžta skirti su savo valdomomis dalimis.

Stambiausias „Williams“ akcininkas vis dar yra vienas komandos įkūrėjų Frankas Williamsas, valdantis daugiau nei 50 procentų ekipos akcijų. Austras Toto Wolffas turi apie 16 procentų, o ilgametis technikos direktorius Patrickas Headas – kiek daugiau nei 5 procentus. Panaši dalis priklauso ir olandų „Cyrte Investments“.

„Williams“ komandos akcijomis nuo šių metų pavasario prekiaujama Frankfurto vertybinių popierių biržoje. Bendra ekipos kapitalizacija šiuo metu siekia 170 mln. eurų (apie 587 mln. litų).

Komandos bendraįkūrėjai garsėja savo nenoru skirtis su jiems priklausančiomis akcijomis, todėl abejojama, ar K. Raikkonenui pavyks taip susitarti. Negavęs dalies ekipoje, prieš penkiolika metų ekipą paliko net geriausiu „Formulėje-1“ aerodinamikos specialistu laikomas Adrianas Newey.

K. Raikkonenas jau turi dalyvavimo autosporto komandų valdyme patirties. 2004–2010 m. suomiui kartu su jo vadybininkais priklausė Didžiosios Britanijos „Formulės-3“ čempionate dalyvavusi komanda. Šiemet Pasaulio ralio čempionate (WRC) jis atstovavo savo įkurtai „Ice 1“ ekipai.

Paskutinis „Formulės-1“ pilotas, valdęs komandos, kurioje pats tuo metu lenktyniavo, akcijų, buvo Jacques Villeneuve'as, kuriam nuo 1999 m. priklausė dalis BAR ekipos, dabar žinomos „Mercedes“ vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius