-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kimi Raikkonenas: nuo F-1 į WRC, o dabar – į NASCAR

Suomis Kimi Raikkonenas – universalus žmogus. Kaip dauguma autosportininkų, pradėjęs nuo kartingų, 2001 metais jis perėjo į „Formulės-1“ varžybų seriją, nuo 2009 metų varžosi „Pasaulio ralio čempionate“ (WRC), o kitąmet planuoja išbandyti jėgas ir NASCAR žiedinėse lenktynėse.
Kimi Raikkonenas
Kimi Raikkonenas / „Scanpix“ nuotr.

2007 metais, atstovaudamas „Ferrari“ komandai, jis tapo F-1 pasaulio čempionu, tačiau jau po poros metų autosporto karaliumi vadinama sporto šaka jam pabodo – 2009 metais suomis išbandė jėgas ralyje, o 2010 metais pasirašė kontraktą su „Citroen“ komanda ir WRC čempionato etapuose vairavo C4 WRC modelį.

2010 metais bendroje WRC įskaitoje jis liko dešimtas, o šių metų čempionate suomis varžosi savo įkurtoje „ICE1 Racing“ komandoje ir kol kas žengia devintoje vietoje.

Tačiau dabar – naujas karjeros posūkis. K.Raikkonenas, kalbėdamas su Suomijos laikraščio „Turun Sanomat“ žurnalistu, teigė, kad jau šiemet jis varžysis NASCAR čempionate, atstovaudamas naują „ICE1 Racing“ komandą.

K.Raikkonenas komandos vadovas bus sporto pasaulyje gerai žinomas Fosteris Gillettas, praėjusiais metais dirbęs „Richard Petty Motorsport“ NASCAR komandoje.

„Šio tikslo siekiau jau ilgą laiką. Žinau, kad bus sunku ir kad tokiose lenktynėse naujokams sekasi retai. Tačiau aš myliu Amerikos autosporto dvasią ir noriu ją pajusti savo kailiu kuo greičiau“, – sakė K.Raikkonenas žurnalistams.

Savo pasirodymą WRC čempionate suomis tęs – bent jau kol kas K.Raikkonenas žada dalyvauti visuose likusiuose aštuoniuose ralio etapuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius