Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovoje dėl Lietuvos slalomo čempionų vardų visi nežinomieji paaiškės Pakruojyje

Jau artėjantį šeštadienį Pakruojo gatvėse įvyks Lietuvos automobilių slalomo čempionato finalinis akordas. Po šeštojo etapo paaiškės, kurie lenktynininkai taps šių metų čempionais ir nugalėtojais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Pakruojyje dalyvių lauks miesto gatvėmis nusidriekusi trasa, o pagrindinis veiksmas vyks Vienybės aikštėje. Čia finalinio etapo dalyviai turės du kartus įveikti dvi skirtingas trasas, o laimės ne tik greičiausi, bet ir tiksliausi dalyviai, mat mažiausia klaida čia kainuoja brangias baudos sekundes.

Pakruojyje lenktynėms skirtingose automobilių klasėse iš viso užsiregistravo daugiau nei 70 dalyvių, tad į renginį susirinkę žiūrovai per dieną išvys beveik tris šimtus startų. Prie starto linijos stos Moterų, Jaunių, Retro, Open klasių dalyviai bei trijų klasių sportininkai, suskirstyti pagal varančiąją jų automobilių ašį – FWD, RWD ir AWD.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Be to, šeši greičiausi varžybų dalyviai lenktyniaus dėl papildomos taurės, kurią įsteigė Pakruojo rajono savivaldybės meras.

Po penkių etapų sezono įskaitoje kova dėl prizinių pozicijų yra labai netoli, o ją Pakruojyje dar labiau paaštrins 1,5 koeficientas. Taigi, kiekviena pozicija ir kiekvienas taškas dabar jau tikrai bus aukso vertės.

Varžybų skelbimas
Varžybų skelbimas

Po penkių etapų FWD klasėje čempiono vardą jau yra užsitikrinęs Aurimas Margevičius, turintis 52 taškus. 32 taškus surinko Tomas Markelevičius, klasifikuojamas antroje vietoje, o nuo jo 6 taškais atsilieka Rimantas Pranauskas.

RWD įskaitoje lyderio vaidmuo kol kas priklauso Dariui Kutavičiui. Jo sąskaitoje – 46 taškai. Antras su 37 taškais rikiuojasi Robertas Valkeris, o nuo jo keturiais taškais atsilieka Tadas Petronis.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

AWD įskaitoje pirmąją ir antrąją pozicijas skiria vos du taškai. Lyderis čia kol kas Regimantas Nevulis, lenkiantis savo pusbrolį Egidijų Nevulį. Trečioje vietoje su 34 taškais rikiuojasi Milvydas Malinauskas.

OPEN klasėje Lietuvos čempionu didžiausius šansus tapti turi Rimantas Pranauskas, turintis 43 taškus. 38 taškus surinkęs Tomas Markelevičius rikiuojasi antroje vietoje. Pastarasis vos tašku lenkia trečioje vietoje esantį Aurimą Margevičių.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Moterų įskaitoje pirmauja Evelina Drilingienė, iškovojusi 52 taškus. 46 yra surinkusi ir antrąją vietą užima Rūta Nedzelskienė. Nuo jos septyniais taškais atsilieka Neringa Mačijauskienė.

Jaunių įskaitoje nuo varžovų solidžia persvara atitrūkęs Erikas Valkeris, kurio sąskaitoje – 58 taškai. 44 taškus turi iškovojęs Egidijus Mačijauskas, o Lukas Nevulis su 38 taškais žengia trečias.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Retro klasėje šiuo metu pirmauja Alfredas Štaras, iškovojęs 56 taškus. Nuo jo aštuoniais taškais atsilieka Dalius Draugelis. 41 tašką turi jo sūnus Mindaugas Draugelis.

Komandinėje įskaitoje po penkių etapų aukščiausią poziciją užima ralio lenktynininko Giedriaus Notkaus suburta slalomo čempionato dalyvių komanda „Autorikona“, turinti 54 taškus. Šešiais taškais mažiau turi Pakruojo ASK, o „KTK Racing Division“ su 35 taškais žengia treti.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Šiemet Lietuvos automobilių slalomo čempionato dalyviai jau varžėsi Kaune, Linkuvoje, Panevėžio rajone, Kupiškyje ir Panevėžio mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius