-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kubica vairuos „Renault“ bolidą

24 metų lenkas Robertas Kubica „Renault“ komandoje pakeis į „Ferrari“ ekipą išeisiantį dukart „Formulės-1“ pasaulio čempioną Fernando Alonso. Komanda trečiadienį tai oficialiai patvirtino.
R.Kubica patenkintas naująja savo komanda
R.Kubica patenkintas naująja savo komanda. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Robertas Kubica

„Esu labai motyvuotas ir tikiu, kad kitais metais galime būti pačiame priekyje, o galbūt netgi kovoti dėl pasaulio čempiono titulo“, – BBC kalbėjo R.Kubica. „Renault“ bosas Bobas Bellas lenkui negailėjo pagyrų: „Jis yra vienas talentingiausių savo kartos lenktynininkų. Džiugu, kad kitą sezoną jis bus mūsų komandoje.“

2008 metų pasaulio čempionato bendrojoje įskaitoje R.Kubica užėmė trečią vietą. Šį sezoną jis velkasi 14-oje vietoje. Pilotas nebuvo tikras dėl ateities, nes „BMW-Sauber“ anksčiau paskelbė, kad šis sezonas komandai „Formulėje-1“ bus paskutinis.

Nelsoną Piquet jaunesnįjį pakeitęs Romainas Grosjeanas kol kas nėra tikras, ar jam pavyks išsilaikyti antrojo „Renault“ piloto vietoje. „Komanda turi didelių ambicijų ir vilčių. Jaučiame, kad Robertas gali padėti mums jas įgyvendinti. Jis mūsų akiratyje jau nuo debiuto 2006 metais“, – teigė B.Bellas.

R.Kubica paliks „BMW-Sauber“ bolidą, su kuriuo varžėsi 55-iuose „Grand Prix“ etapuose, 8 kartus užėmė prizinę vietą ir surinko 129 taškus. „Robertas atliko labai svarbų vaidmenį mūsų komandoje, – sakė „BMW-Sauber“ sporto direktorius Mario Theissenas. – 2008 metais Bahreine startuodamas iš pirmos pozicijos ir tais pačiais metais laimėdamas lenktynes Kanadoje jis kūrė mūsų ekipos istoriją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius