Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Laisvydas Kancius nestabdo – užtikrintai pirmauja Sonoros ralyje Meksikoje

Naktį baigėsi priešpaskutinis Sonora ralio, trečiojo pasaulio ralio reidų čempionato etapo, greičio ruožas. Sportininkams reikėjo įveikti 248 km ilgio greičio ruožą aplink Penasco miestą Meksikoje.
Laisvydas Kancius Meksijoje, Sonoros ralyje
Laisvydas Kancius Meksijoje, Sonoros ralyje / Komandos nuotr.

Didžiulis karštis, „feš-feš“ smėlis ir kopos tapo dideliu išmėginimu – iš lenktynių traukėsi net kai kurie lyderiai.

Tuo tarpu lyderis keturračių įskaitoje, lietuvis Laisvydas Kancius toliau didina atotrūkį nuo priešininkų ir lekia į pergalę. Tačiau lengva nebuvo ir jam. Nuvažiavus vos trisdešimt kilometrų nuo starto klaipėdietis kliudė akmenį ir pradūrė padangą. Teko taisytis ir tai leido pabėgti jo priešininkams. Laisvydas prarado apie dešimt minučių.

Vėliau 75-ame kilometre mūsų tautietis kartu su krūva kitų motociklininkų pateko į organizatorių paspęstas žabangas. Klaida kelio knygoje lėmė, kad visi pirmieji motociklininkai vienoje vietoje pasuko ne į tą pusę.

„Atvažiavau į vieną vietą ir supratau, kad bus reikalų, nes ratus aplink suko gal dvidešimt motociklininkų. Su kolegomis trumpai pasitarėme ir nutarėme grįžti į ankstesnį tašką ieškoti kito kelio. Taip ir buvo, pasirodo, buvo klaida kelio knygoje. Sugaišome manau daugiau negu dešimt minučių, bet radome kur išvažiuoti“, – apie situaciją pasakojo Laisvydas Kancius.

Vėliau kuro užpylimo zonoje visi motociklininkai skundėsi viena vieta kelio knygoje. Organizatoriai suprato, padarę klaidą, todėl automobilių lenktynės netgi buvo kuriam laikui atidėtos, kad lenktynių organizatoriai galėtų ištaisyti klaidą trasoje.

„Ten labai pavojinga vieta – labai siaura. Net motociklu važiuojant pavojinga sutikti važiuojantį iš priekio, o dviem automobiliams priešpriešais prasilenkti toje vietoje tiesiog neįmanoma“, – pasakojo L.Kancius.

Vėliau lietuviui teko paspausti, kad sumažintų atsilikimą ir jam tai pavyko. Į greičio ruožo finišą L.Kancius atvažiavo turėdamas dešimties minučių pranašumą prieš artimiausią konkurentą.
„Šiandien ir vėl buvo sunki diena. Nors trasa šimtu kilometrų trumpesnė negu vakar, bet labai išvargino feš-feš“ smėlis. Na ir ta padanga, pradurta pačioje pradžioje greičio ruožo, sukėlė nepatogumų. Turėjau važiuoti atsargiau“, – po finišo pasakojo L.Kancius.

Šią naktį Sonora ralyje vyks paskutinysis greičio ruožas. Sportininkų laukia 140km ilgio greičio ruožas ir dar beveik 250 km pervažiavimas į San Luiso miestą, kur bus surengtas lenktynių finišas.

Likus vienam greičio ruožui L.Kanciaus pranašumas prieš artimiausią persekiotoją keturračių įskaitoje jau nekelia abejonių – beveik 50 minučių. Dabar svarbiausia neberizikuoti, tačiau finišuoti būtina. Tokiu atveju lietuvis susikrautų jau solidų pranašumų bendroje Pasaulio čempionato rikiuotėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius