Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių ekipažas rimtų traumų nepatyrė

Devintajame šeštadienį vykusio „Žiemos ralio 2009“ greičio ruože avariją patyręs svečių iš Latvijos ekipažas Mikas Ernstonsas ir jo šturmanas Karlis Klavinšas rimtų sužalojimų išvengė, nors jų „Mitsubishi Lancer Evo IX“ po šuolio nuskriejo tiesiai į medį.
/ Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./
Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.

Sportininkų nesėkmė įvyko M.Ernstonsui nesuvaldžius 67-uoju starto numeriu pažymėto savo automobilio ir  priekiu (vairuotojo pusėje) kliudžius gana storą medį, augantį šalia greičio ruožo (GR). Kaimynų ekipažas buvo sąmoningas, tačiau M.Ernstonsui patyrus raktikaulio, o K.Klavinšui – delnikaulio lūžių, į trasą išskubėjo medikų automobilis. Dėl šios priežasties karuselės principu vienas po kito vykę devintasis ir dešimtasis greičio ruožai buvo sustabdyti.

15min.lt skaitytojos Jovilės nuotr./
15min.lt skaitytojos Jovilės nuotr.

Kadangi daug dalyvių jau buvo baigę GR 9, o kai kurie – ir GR 10, varžybų komisarai priėmė sprendimą pastarųjų rezultatų šiuose greičio ruožuose neanuliuoti. Visiems ekipažams, kurie nespėjo startuoti iki M.Ernstonso/K.Klavinšo, ir tiems, kurie dar nespėjo įveikti GR10, buvo įskaitytas vienodas rezultatas, todėl laiko tarpai nepakito, o lyderiai, kurie stengėsi išspausti viską iš savo automobilių dar iki įvykio, taip pat neliko nuskriausti.

Šiuo metu pranešama, kad M.Ernstonsas ir K.Klavinšas, suteikus  medikų pagalbą, yra išleisti gydytis į namus. Rimčiausiai nukentėjo sportininkų „Mitsubishi“, kuris sugadintas nepataisomai. Akivaizdu, kad šis ekipažas negalės dalyvauti po dviejų savaičių startuosiančiame antrajame Latvijos ralio čempionato etape – „Sarma 2009“. Trečiasis etapas – Suomijoje vyksiantis „Joenssu Ralli“ – taip pat ne už kalnų, todėl didelė tikimybė, kad latvių klaida Lietuvoje šiemet jiems gali kainuoti net pusę nacionalinio čempionato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius