-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Le Mano 24 valandų kvalifikacija: laukite siurprizų lenktynių metu

Šį savaitgalį vykstančių Le Mano (LeMans) 24 valandų lenktynių kvalifikacija gali suklaidinti, jei esate pripratę prie „Formulės 1“ kvalifikacijos formato. Le Mans kvalifikacija susideda iš 3 važiavimų po 2 valandas, iš šių važiavimų tik 1 greičiausias ratas yra tavo kvalifikacinis. Lenktynių startas – šeštadienį, 15 val.
 Fernando Alonso (Toyota TS050 Hybrid LMP1)
Fernando Alonso (Toyota TS050 Hybrid LMP1) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kvalifikacijos metu komandos skiria labai mažą laiko dalį greičiausio laiko parodymui, didžioji važiavimų dalis yra skiriama automobilio nustatymams reguliuoti. Greičiausi laikai kvalifikacijoje dažniausiai pasiekiami paskutinėje kvalifikacijos sesijoje, vykstančioje naktį. Kadangi oro temperatūra tuo metu paprastai žemesnė, tai leidžia motorui lengviau „kvėpuoti“ ir jis veikia geriau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomas Laurent, Rebellion R13 Gibson LM P1
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomas Laurent, Rebellion R13 Gibson LM P1

LMP1 klasė

Nemanau, kad kažkas nustebo, kad kvalifikacijoje „Toyota“ ir vėl užėmė 1 ir 2 vietas. Tačiau jų artimiausias varžovas „SMP Racing“ atsiliko tik 0.2s. Prognozuojama, kad „Toyota“ gali prarasti pirmąją poziciją pirmame rate, kadangi „SMP Racing“ yra daug greitesni tiesiojoje. Bet pagrindinė prognozė išlieka tokia pati – Toyota favoritai. Bet čia Le Manas, čia visko gali nutikti, todėl nelaikykite kovos baigta iki pat finišo vėliavos sekmadienį.

LMP2

Kaip ir LMP1 klasėje, taip ir čia lyderis pasikeitė paskutinėje kvalifikacijoje. „TDS Racing“ išstūmė „Dragonspeed“ iš pirmos pozicijos. Jie pagerino „Dragonspeed“ laiką 0.4s. O čia, Le Mans trasoje, 0.4s nėra daug turint galvoje, kad trasa yra net 13km ilgio, tuo tarpu didžioji dalis Europos trasų yra tarp 5 ir 6 km ilgio.

GTE-PRO

„Aston Martin Racing“ kvalifikacijoje buvo greičiausi, paskui juos rikiuosis „Ford“, „Corvette“, „Porsche“, „BMW“. GTE PRO klasėje kova bus labai intensyvi, visi automobiliai šioje klasėje labai lygūs ir prognozuoti nugalėtoją šiandien yra neįmanoma. Šios kovos nepraleiskite.

GTE-AM

Tikra „Porsche“ dominacija. Pirmose trijose startinėse pozicijose yra tik „Porsche“ Automobiliai. Pirmas ir antras net yra iš tos pačios komandos – „Dempsey – Proton Racing“. Jei domitės kino pasauliu, tai Patriko Dempsey vardas jums tikrai bus žinomas, jis čia lenktyniavęs daug kartų, o šiuo metu vadovauja komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius