-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Leiskit mums važiuoti“: portale 15min – filmo apie žiedinių lenktynių sezoną premjera

Naujienų portalo 15min rubrika Gazas.lt autosportui skiria daugiausiai dėmesio. Todėl komandos „Dynami:t Energy“ įkūrėjas, lenktynininkas Mantas Matukaitis, ieškodamas, kur surengti virtualią filmo „Leiskit mums važiuoti“ premjerą, neabejojo: vasario 20 d. autosporto gerbėjai buvo kviečiami į virtualią 15min.lt erdvę.

Filmą jau galite žiūrėti čia, spauskite mygtuką GYVAI:

Arba žiūrėkite mūsų FB:

Dar 2016 m. komanda „Dynami:t Energy“, dalyvaujanti visose svarbiausiose Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinėse lenktynėse, pradėjo filmuoti savo nuotykius trasose. Režisierius Mindaugas Urbikas kasmet susukdavo apie „Dynami:t Energy“ po filmą, o pirmieji vaizdai buvo nufilmuoti Palangos lenktynėse (dabar jos vadinasi „Aurum 1006 km“).

„Tačiau mes norime augti ne tik tobulindami lenktynių techniką ar ugdydami vairuotojų sugebėjimus. Norime džiuginti gerbėjus bei rėmėjus ir media sprendimais. Todėl pamatę, kad kasmet nufilmuojame daugybę medžiagos, kuri yra ne vien tik apie mūsų komandą, pagalvojome, kad tai gali išaugti į gerokai didesnį dalyką – filmą apie visą žiedinių lenktynių sezoną“, – prisimena Mantas Matukaitis.

Pirmojo filmo apie visą žiedinių lenktynių sezoną ilgai laukti nereikėjo 2019 m. pabaigoje, sezono uždarymo metu' filmas „Daugiau nei lenktynės“ buvo rodomas „Forum Cinemas“ kino teatruose, surengti du seansai.

Režisierius Mindaugas Urbikas lenktynininkų lūpomis pasakojo ką reiškia būti priklausomu nuo autosporto ir kokiomis nuotaikomis gyvena dalyviai bei jų komandos nariai. Premjera autosporto bendruomenės buvo sutikta plojimais ir tai paskatino nesustoti.

„Nusprendėme nesustoti pusiaukelėje, viso 2020 m. sezono metu filmavome ir kaupėme medžiagą. Mūsų komandą visose lenktynėse lydėjo 3-4 Mindaugo Urbiko komandos žmonės, filmavę ir žemėje, ir iš dangaus – Lieuvoje, Latvijoje, Estijoje. Tai buvo ypatingi metai, kai dėl karantino suvaržymų autosportas susidūrė su daugybe iššūkių. Tokia padėtis padiktavo ir pavadinimą – Leiskit mums važiuoti. Kino teatre rodyti filmą nėra galimybių, todėl pasirinkome 15min“, – sakė Mantas Matukaitis.

VIDEO: Filmo apie žiedines lenktynes „Leiskit mums važiuoti“ reklaminis klipas

Pasak Manto, 2020 m. svarbiausia buvo išvažiuoti į trasas. Tad filmo siužetas vystosi nuo veiksmo garažuose, didžiulio noro pagaliau startuoti, iki startų Baltijos šalių ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatuose.

Filme netrūksta ne tik aistros važiuoti, jame pamatysite ir keletą aštresnių epizodų. Pvz., dviejų TCR avarija nufilmuota Pernu trasoje Estijoje, o Giedriaus Notkaus komandos „Techninis projektas-Viada“ BMW gaisras – Palangoje, „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

„Mums rūpi ne tik avarijos ar gaisrai, norėjome parodyti ir psichologinę lenktynių pusę: ką jaučia žmogus, patyręs tokį incidentą ir kaip reaguoja jo šeimos nariai“, – atviravo Mantas Matukaitis, kviečiantis į filmo premjerą vasario 20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius