Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininkai B.Vanagas ir E.Valeiša po „Rally Estonia“ testinio ruožo pasidalijo emocijomis

„Rally Estonia“, kuris vyksta Estijos pietinėje dalyje, dalyvauja daugybė žvaigždžių – ir WRC, ir nacionalinių čempionatų (Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Rusijos, Lietuvos). Šiame itin ambicingame ralyje, kurio organizatoriai padarys viską, kad tenginys taptų WRC dalimi, dalyvauja du ekipažai iš Lietuvos. Oficialus ralio atidarymas penktadienį 20 val. Tartu centre. O dieną vyko testiniai važiavimai realiomis sąlygomis.

8-uoju startiniu numeriu pažymėta B.Vanago ir M.Čepulio „Škoda Fabia R5“, o 19-i startuoja „Ford Fiesta R5“ važiuojantys Egidijus Valeiša (1006 km lenktynių nugalėtojas) ir Mindaugas Varža, anksčiau šturmanavęs M.Samsonui.

15min/Gazas penktadienį „Facebook“ paskyroje transliavo testinius (shake down) „Rally Estonia“ važiavimus. Iš pradžių WRC pilotų (jiems buvo skirtas atskiras ruožas), o vėliau ir kitų dalyvių. Čia – tik trumpas Otto Tanako starto fragmentas. Visus mūsų transliuotus vaizdus iš ralio rasite čia.

Dauguma pilotų neįskaitinius „shake down“ važiavo 3-4 kartus. Nors rezultatai fiksuojami ne įskaitai, vis tiek visi spaudė akceleratorių iki pat finišo laikrodžio. Ten ir pasikalbėjome su abiem ekipažais – Benedikto ir Egidijaus. Paaiškėjo, kad abiejų komandų tikslai Estijoje – skirtingi.

Benediktas Vanagas: trasa greita ir slidi

Benediktas Vanagas ir Mindaugas Čepulis „Rally Estonia“
Benediktas Vanagas ir Mindaugas Čepulis „Rally Estonia“

„GF Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas (su šturmanu Mindaugu Čepuliu) sakė, kad šis, testinis (neįskaitinis) greičio ruožas labai panašus į tuos GR, kuriuos lietuviai važiuos šeštadienį ir sekmadienį. Tik galbūt kiek greitesnis. Benediktą kiek nustebino ir visai kitoks sukibimas su keliu, nei Lietuvos ralio čempionate – yra truputėlį slidžiau, nei lietuviai įpratę. Per naktį reikės mintyse iš naujo susikalibruoti ralinius pojūčius.

Mindaugas Varža: mes atvažiavome mokytis greitėti

Tuo tarpu Egidijaus Valeišos ir Mindaugo Varžos duetas neslėpė, kad į „Rally Estonia“ atvažiavo mokytis važiuoti aukšto lygio ralyje.

Audriaus Gavėno / 15min nuotr./Mindaugas Varža ir Egidijus Valeiša
Audriaus Gavėno / 15min nuotr./Mindaugas Varža ir Egidijus Valeiša

Rally Estonia trasos įdomios ir sudėtingos, reikalaujančios iš ekipažo ypatingų sugebėjimų jas įveikti greitai. Tai – labai gera vieta kaupti patirtį ir mokytis greitėti. Egidijui – tai tik trečias ralis su keturiais ratais varomu automobiliu. Tad natūralu, kad kiekviename posūkyje mes atrandame kažką naujo“, – sakė Mindaugas Varža.

Egidijus Valeiša prisipažino, kad Estijoje jaučiasi lyg būtų toli toli užsienyje – dėl atsakingo, modernaus požiūrio į autosportą. Techninis aptarnavimas, automobilių parkas, trasų kokybė ir sudėtingumas – kažkoks kosmosas. Pilotams verta čia važiuoti, o žiūrovams yra ką pamatyti. Plačiau apie „Rally Estonia“ lietuvių lūpomis – šiame siužete.

VIDEO: „Rally Estonia“: testinis greičio ruožas ir lietuvių įspūdžiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius