Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininkai savaitgalį praleido bandydami automobilius prieš „Halls Winter Rally“

Paskutinis savaitgalis prieš ralio varžybas paprastai skiriamas automobilių bandymams ir vairuotojų refleksų atgavimui. Praėjęs – ne išimtis. Jau penktadienį prasidės „Halls Winter Rally“, tad paskutines dienas ralio dalyviai skiria treniruotėms.
„Martin Sport“ komandos „Škoda Fabia R5“
„Martin Sport“ komandos „Škoda Fabia R5“

Viena didžiausių artėjančio „Halls Winter Rally“ naujovių – „Martin Sport“ komanda, įsigijusi „Škoda Fabia R5“ automobilį. Tokios klasės automobiliu Lietuvos ralyje tautiečiai dar nėra važiavę, tad „Halls Winter Rally“ bus krikštas ne tik Martynui Samuičiui su Ramūnu Šaučikovu, bet ir visam Lietuvos raliui.

„Įgyvendinta itin sėkminga dviejų dienų treniruotė – ir šviesoje, ir tamsoje. „Škoda Fabia R5“ elgiasi labai panašiai, kaip ir ankstesnė „Fabia“ (2015-ųjų sezone ekipažas važiavo „Škoda Fabia S2000“ automobiliu). Ir nors pirmos dienos didžiąją dalį Martynas turėjo daug abejonių, kaip čia jam sekasi, vakare ir antrą dieną pasitikėjimas augo. Pagavom ir ritmą, ir manom, greitį.

Ar taip yra iš tikro, ar tik mums taip atrodo, sužinosime tik per ‪„‎Halls Winter Rally“ kvalifikaciją“, – įspūdžiais dalijosi komandos nariai.

„Juta-Bauer Racing“ komanda
„Juta-Bauer Racing“ komanda

Savaitgalį bandydami automobilį praleido ir Ramūnas Čapkauskas su Vytautu Švedu. Susijungę į vieną komandą „Juta-Bauer Racing“, vieni greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų neslėpė aukštų tikslų ir artėjančiame sezone. Juolab kad V.Švedas yra 2015-ųjų Lietuvos ralio čempionas, o R.Čapkauskas – 2014-ųjų.

„Dešimtuke tiek daug greitų ekipažų. Vertinant tai, kaip praėjusių metų sezono pabaigoje važiavo broliai Žalos, tai jie šiemet irgi turėtų būti greiti. Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu turi naują automobilį. Taip pat Janis Vorobjovas, Vytautas Švedas, Deividas Jocius, Giedrius Notkus yra greiti vyrai. Labai sunku kažką išskirti. Ir mes patys nevažiuosime šiaip pasivažinėti. Gaila, kad Dominyko Butvilo nėra, būtų dar didesnė intriga“, – kalbėdamas apie galimus greičiausius ekipažus artėjančiame ralyje, savo mintis dėstė R.Čapkauskas.

Vaidotas Žala, tik prieš savaitę grįžęs iš Pietų Amerikoje vykusio Dakaro ralio maratono, poilsiui laiko taip pat neskyrė. Jis jau spėjo išbandyti savo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ ant sniego ne tik dienos, bet ir nakties metu.

„Galva, akys, rankos nesupranta, kas vyksta, žiaurus šokas. Reikia kilometrų, priprasim, bet reikia daug padirbti“, – tik išbandęs automobilį, kalbėjo V.Žala.

Kai kurie lenktynininkai dalyvavo Latvijoje vykusiame „Sarma Rally“. Geriausiai iš būsimųjų „Halls Winter Rally“ dalyvių čia pasirodė Janis Vorobjovas su Andriumi Malnieku, užėmę 4-ą vietą.

VIDEO: Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža, „Sarma Rally“ GR2
VIDEO: Vytauto Švedo treniruotės sausio pradžioje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius