Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas pristatė savo komandą „DHL Racing“, kurioje lenktyniaus ir 15-mečiai

Penktadienį Vilniuje buvo pristatyta nauja lenktynių komanda – „DHL Racing team“, kurios vairą laiko legendinis lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas. Jis – bene tituluočiausias Lietuvoje žiedo lenktynininkas, rungtyniaujantis ir ralio trasose.
Ramūnas Čapkauskas pristatė „DHL Racing“ komandą
Ramūnas Čapkauskas pristatė „DHL Racing“ komandą / Dariaus Kibirkščio nuotr.

Tiesa tai nėra standartinė lenktynių komanda. Joje – paties Ramūno penkiolikmetis sūnus Titas, Lietuvos kartingo čempionate važiavęs Tito bendraamžis Kasparas Vaškelis, nemažą patirties bagažą jau turintis daugiau patyręs Audrius Stasiulevičius bei nuo dviejų ant keturių ratų persėdęs motokrosininkas Simas Stasiulevičius. Komanda tikrai nestandartinė, tačiau nusiteikusi labai rimtai.

„Mano lenktynininko kelias yra ilgas, kad dabar jau galiu dalintis patirtimi ir auginti naująją kartą. Labai džiaugiuosi bendradarbiavimu su DHL, laukia labai įdomus sezonas. Komandos planas – važiuoti Autoplius.lt FastLap, BEC ir BaTCC serijos lenktynėse ir ruoštis Palangos Aurum 1006 km išbandymams. Tiesa labai norėčiau važiuoti ir kelis ralio etapus, nes automobilis paruoštas. Tačiau trūksta savaitgalių...“ – atviravo Ramūnas.

Prisijungė jaunieji lenktynininkai

Pora žodžių apie „DHL Racing Team“ jaunuosius lenktynininkus. Paties Ramūno sūnus Titas iki šiol daugiausiai lenktynių patirties sėmėsi virtualiose trasose, nes pirmajam startui ruošėsi „Simuliatorių akademijoje“. Tačiau jau spėjo išbandyti ir realią Nemuno žiedo dangą.

VIDEO: Lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas pristatė „DHL Racing“ komandą

Tito kolega komandoje yra jo bendraamžis penkiolikmetis Kasparas Vaškelis, daug patirties sukaupę kartingų lenktynėse. Pristatydamas jaunuosius kolegas R.Čapkauskas juokavo, kad tai – „junior“ (liet. jaunimo) komanda. Prie komandos taip pat jungiasi Simas Ramanauskas, Nerijus Dovydaitis.

Važiuos dviem BMW automobiliais

Ši komanda važiuos dviem BMW automobiliais. Jauniesiems komandos lenktynininkams bus patikėtas kiek mažiau galingas (375 AG) E36 kėbulą turintis automobilis. Tačiau jo „viduriai“ yra iš naujesnio ir daug galingesnio BMW modelio. Pats Ramūnas Čapkauskas pilotuos BMW M3 GTR automobilį, turintį 420 AG ir pritaikytą ištvermės lenktynėms, kurio aerodinamika yra aktyvi ir padeda automobiliui geriau laikytis trasoje.

Pagrindinis komandos rėmėjas DHL nėra naujokas automobilių sporto pasaulyje – šį įmonės pavadinimą galima sutikti „Formulės 1“, Pasaulio kėbulinių automobilių lenktynių (WTCC) bei „IndyCar“ trasose. Todėl DHL generalinis direktorius Mindaugas Pivoriūnas teigė, kad įmonė nusprendė ateiti ir į Lietuvos automobilių sportą, o su Ramūnu Čapkausku bendradarbiavimas vyksta jau ne pirmus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius