Lewisas Hamiltonas iškovojo antrąjį čempiono titulą

Paskutinėse šių metų lenktynėse Abu Dabyje 11-ąją sezono pergalę ir antrąjį „Formulės-1“ čempiono titulą karjeroje iškovojo Lewisas Hamiltonas.
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas / „Scanpix“ nuotr.

„Mercedes“ komandos pilotas iškart po starto aplenkė „Pole“ poziciją turėjusį Nico Rosbergą ir užtikrintai važiavo link finišo.

Tuo metu vienintelis turėjęs galimybę pakovoti dėl čempiono vardo N.Rosbergas darė klaidas, o galiausiai visas kortas sumaišė „Mercedes“ bolido gedimas. Vokiečiui sugedo ERS sistema.

L.Hamiltonas tapo vos dešimtuoju pilotu „Formulės-1“ istorijoje, iškovojusiu čempiono vardą su skirtinga komanda. Pirmą kartą F-1 pirmenybėse britas triumfavo 2008 m. su „McLaren“ ekipa. Tąkart tai buvo tik antrasis sportininko sezonas „Formulėje-1“.

„Scanpix“/AP nuotr./Lewisas Hamiltonas
„Scanpix“/AP nuotr./Lewisas Hamiltonas

Antras finišo liniją Yas Marino trasoje kirto Felipe Massa, varžybų pabaigoje pavijęs L.Hamiltoną. Trečioji vieta atiteko kitam „Williams“ ekipos lenktynininkui Valtteri Bottui.

Puikią ketvirtąją vietą užėmė Danielis Ricciardo iš „Red Bull“, lenktynes pradėjęs iš techninės aptarnavimo zonos.

Penktas liko Jensonas Buttonas su „McLaren“ bolidu, o šeštą ir septintą vietas okupavo abu „Force India“ ekipos atstovai: atitinkamai Nico Hulkenbergas ir Sergio Perezas.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Lewisas Hamiltonas
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Lewisas Hamiltonas

Toliau finišą vienas po kito kirto pasaulio čempionai: aštuntas atvažiavo Sebastianas Vettelis, taip pat startavęs iš boksų („Red Bull“), devintas – Fernando Alonso, dešimtas – Kimi Raikkonenas (abu „Ferrari“). N.Rosbergui pavyko finišuoti vos 14-oje vietoje.

Lenktynių dėl gedimų nebaigė Daniilas Kvyatas „Toro Rosso“, Kamui Kobayashi („Caterham“) ir Pastoras Maldonado, kurio užsidegė „Lotus“ bolidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius