Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lewisas Hamiltonas: o kas, jeigu?..

„McLaren GP“ komandos narys Lewisas Hamiltonas pasakoja apie savo svajojamą lenktynių trasą, varžybas Las Vegase ir savo mėgstamiausią sportininką – Ayrtonną Senną. Trumpai, išsamiai ir be užuolankų.
„Formulės-1“ Kinijos GP lenktynių nugalėtojas Lewisas Hamiltonas
„Formulės-1“ Kinijos GP lenktynių nugalėtojas Lewisas Hamiltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

– Jeigu galėtumėte pasirinkti miestą, kurio gatvėmis vyktų „Formulės-1“ lenktynės – kurį miestą pasirinktumėte ir kodėl?

– Ach, tai būtų Londonas arba Las Vegasas. Vegase būtų įdomiau. Visiems tai būtų puikus savaitgalis.

– Jeigu galėtumėte pasirinkti vieną iš buvusių pasaulio čempionų kaip savo komandos draugą – ką pasirinktumėte ir kodėl?

– Ayrtoną Senną. Jis buvo geriausias. Su malonumu pasivaržyčiau su juo trasoje.

– Praeityje buvo naudojamos įvairios inovacinės technologijos: „ground effect“, aktyvi pakaba, turbininiai varikliai, šešiaračiai bolidai ir t. t. Jeigu galėtumėte grąžinti kurią nors technologiją iš praeities – kas tai būtų ir kodėl?

– Manau, reguliuojama prošvaistė. Tokį dalyką mačiau A.Sennos bolide. Lenktynių metu jis galėjo keisti prošvaistę.

– Kokias naujoves norėtumėte matyti ateityje?

– Man trūksta V12 ir senų V10 variklių. Norėčiau, kad padangos taptų didesnės, o boliduose atsirastų papildomų gudrių įrenginių, kaip pas Jamesą Bondą: paspaudi mygtuką ir išsilieja tepalai. Puikus dalykas – ir labai naudingas!

– Jeigu visą gyvenimą galėtumėte lenktyniauti tik vienoje trasoje – kuri trasa tai būtų?

– Pasirinkčiau Niurburgringo „Nordschleife“ (Šiaurės kilpą). Tai nuostabi 20 kilometrų trasa, kurioje nuolatos reikia mokytis. Ten niekada nebūna nuobodu, garantuoju. Ten atvažiuoju kiekvienais metais, šiais jau buvau. Neįtikėtina patirtis.

– „Maserati“, „Alfa Romeo“, „Tyrrell“, „March“ – tai tik kelios komandos, pasitraukusios iš „Formulės-1“. Kuriai buvusiai komandai labiausiai norėtumėte atstovauti ir kodėl?

– Manau, pasirinkčiau „Tyrrell“. Savo laiku jie pasiekė didelių pergalių. Kenas Tyrrellas, neabejoju, buvo tikrai protingas vadovas.

– Jeigu galėtumėte suprojektuoti naują F-1 trasą, įtraukdamas visus mėgstamiausius posūkius iš kitų trasų, kokie trys posūkiai būtų Jūsų sąrašo viršuje ir kodėl?

– Pasirinkčiau „Eau Rogue“ iš „Spa“, „Mirabeau“ iš Monako ir „Bridge“ iš „Silverstono“. Man pavyktų padaryti gan įdomią trasą.

– Jeigu galėtumėte laiku grįžti į praeitį ir lenktyniauti bet kuriuo laikotarpiu nuo 1950-ųjų iki 1990-ųjų – kurį laikotarpį pasirinktumėte ir kodėl?

– 80-ųjų pabaigą, 90-ųjų pradžią. Šiuo laiku pradėjau žiūrėti „Formulę-1“ ir nusprendžiau, kad vieną dieną tai taps mano profesija. Taip pat tų metų bolidai atrodė labai puikiai. Būtų smagu sudalyvauti šiose varžybose.

– Jeigu galėtumėte kažką pakeisti F-1 reglamente, ką norėtumėte pakeisti labiausiai ir kodėl?

– Pirmiausia būtų gerai naudoti didesnio tūrio variklį, kad garsas kurtintų. Antra, norėčiau sugrąžinti kuro papildymus. Lenktynių pradžioje lengviau vairuoti lengvesnį bolidą.

– Jeigu galėtumėte pasižiūrėti dviejų „Formulės-1“ lenktynininkų iš skirtingų laikų dvikovą – kuriuos lenktynininkus pasirinktumėte?

– Juanas-Manuelis Fangio prieš Ayrtoną Senną. Du visų laikų didingiausi lenktynininkai – ir aš, stebintis, kuris iš jų greičiausias.

– Jeigu būtumėte komandos vadovas, kurį dabartinį lenktynininką pasirinktumėte atstovauti komandai (išskyrus save ir komandos draugą)?

– Manau, Nico Rosbergą. Reikia žiūrėti į lenktynininko sugebėjimų visumą. Įvertinti harmoniją komandoje, stabilumą ir panašius dalykus. Būdamas komandos vadovu, turi galvoti apie daugybę dalykų.

– F-1 kalendoriuje yra 19 trasų ir galite pridėti dar vieną – kokią trasą renkatės ir kodėl?

– Pietų Afrikos „Kyalami“ trasą. Kažkodėl šią pasaulio dalį čempionatas pamiršta.

– Rengiate pietus ir galite pasikviesti keturis žmones iš autosporto pasaulio: praeities ir dabarties. Ką pasikviestumėte?

– Nieko nekviesčiau. Kam kažką kviesti? Nebent merginas!

– Jeigu turėtumėte galimybę vairuoti bet kokį bolidą iš praeities (išskyrus sukurtus Jūsų komandos) – kurį bolidą pasirinktumėte?

– „McLaren MP4/4“. Tai mano mylimiausias bolidas. Man jau teko jį vairuoti, todėl žinau, ką sakau. Tiesiog pritrenkianti technika.

– Baseinai ant stogo, boulingo takai, besisukantys sušių barai – viso to nėra namuose ant ratų. Jeigu galėtumėte kažką pridėti komandos name ant ratų, kas tai būtų?

– Būtų smagu turėti golfo simuliatorių, SPA su sauna ir garinę pirtį su mergina masažuotoja (juokiasi). O taip, dar muzikos įrašų studiją. Taip, gerai sugalvojau.

– Įsivaizduokite, kad Jūs ką tik laimėjote pasaulio čempiono titulą. Kur eitumėte šventinės vakarienės ir ką rinktumėtės iš meniu?

– Geriausia švęsti su draugais ir gimine. Svajočiau apie skrydį į Grenadą, iš kur kilusi mano šeima. Ten vakarėliui galima užsakyti puikų seną laivą, kur skamba regio, Bobo Marley muzika. Burės pakeltos... Būtų puiku!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius