Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai „Ligier“ Europos serijos lenktynėse: tempas gerėja, bet iki podiumo dar reikia dirbti

Kartu su Europos Le Mano serijos lenktynėmis vyksta ir „Ligier“ automobilių varžybos, kuriose šį sezoną dalyvauja ir patyrę lietuvių lenktynininkai Egidijus Gutaravičius su Povilu Jankavičiumi. Nors po koronaviruso dar neatsigavęs Egidijus turėjo praleisti antrąjį etapą Austrijoje, Povilas komandai parvežė vertingų taškų.
Lietuviai „Ligier“ Europos serijos lenktynėse: Povilas Jankavičius
Lietuviai „Ligier“ Europos serijos lenktynėse: Povilas Jankavičius / Komandos nuotr.

Savaitgalį „RedBull Ring“ „Formulės-1“ trasoje kartu su Europos Le Mano serijos lenktynėmis vyko antrasis „Ligier“ Europos serijos varžybų etapas. Šiame čempionate, kuriame visi sportininkai važiuoja identiškais „Ligier“ automobiliais dalyvauja ir du lietuviai. Egidijus Gutaravičius ir Povilas Jankavičius atstovauja „Arctic Energy Racing“ ekipą.

Sportininkai šioje serijoje važiuoja norėdami iš arčiau susipažinti su aukšto lygio Europos Le Mano serija (ji vyksta kartu su „Ligier“), išmokti trasas. Pirmosios varžybos parodė, kad lietuviai ir nežinodami trasų, ir be treniruočių nepripratę prie automobilio gali laikyti pakankamai aukštą tempą ir siekia iki sezono galo užlipti ant podiumo.

Vis tik tautiečių dueto progresas kiek sulėtėjo, nes koronavirusu nelengva forma persirgęs ir dar neatsigavęs Egidijus Gutaravičius turėjo praleisti antrąjį etapą. Povilui Jankavičiui šį kartą talkino Sergėjus Egorovas.

Vienodais specialiai lenktynėms sukurtais „Ligier“ automobiliais besivaržantys sportininkai per savaitgalį turi du lenktynių važiavimus po vieną valandą.

Pirmasis startavo Sergėjus. Nors lenktynininkas laikė neblogą tempą, dėl klaidos viename posūkyje jis išslydo iš trasos į žvyrą ir prarado tiek laiko, kad geras rezultatas nebebuvo įmanomas.

Klaidą savaitgalį Austrijoje nebuvo sunku padaryti, mat permainingas kalnų oras važiavimo sąlygas darė nenuspėjamas.

„Kvalifikacija buvo labai įdomi. Pusė trasos buvo sausa, 30 procentų – drėgna, o 20 proc. – šlapia. Teko važiuoti su „Slick“ tipo padangomis be griovelių vandeniui pašalinti, tad buvo tikrai nelengva ir įdomu. Tokios kvalifikacijos nesu turėjęs jokiose lenktynėse“, - sakė Povilas Jankavičius.

Lietuvis įrodė savo meistriškumą ir sukibimo matymą kvalifikacijoje parodydamas 4-ąjį laiką. Vis tik prieš antrąsias „Ligier“ serijos lenktynes pradžiūvusi trasa suteikė pranašumą ją mintinai žinantiems ir automobilius pagal konfigūraciją susireguliavusiems varžovams. Povilas finišo liniją kirto 7-as.

„Pačias lenktynes vertinu neblogai. Įdomus savaitgalis buvo su pastoviai besikeičiančiomis oro sąlygomis. Mūsų komandai ši trasa nauja, užtrukome reguliuodami mašiną, tad rezultatas, manau, neblogas“, - savo pasirodymą įvertino Povilas.

Kitos „Ligier“ Europos serijos lenktynės vyks Prancūzijoje, dar vienoje „Formulės 1“ trasoje „La Castelet“ birželio 4-5 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius