-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai pasaulio motokroso čempionate – tarp dvidešimties geriausiųjų

Šį savaitgalį, rugsėjo 24 – 25 dienomis, Italijoje Madžorės (Maggiore) mieste vykusiame Pasaulio Tautų komandinio čempionato finale pirmą kartą dalyvavo ir Lietuvos rinktinė. Tačiau Lietuvos sportininkų kovą dėl aukštesnių pozicijų sustabdė griūtys trasoje bei traumos. Visgi Lietuva galutinėje Pasaulio Tautų komandinio čempionato turinyrinėje lentelėje užėmė aukštą 19 vietą iš 38 komandų.

Pasak Lietuvos komandos vadovo Roberto Benediktavičiaus, nepaisant nesėkmių finale, Lietuvos motokroso bendruomenė turi dėl ko džiaugtis.

„Šie metai Lietuvos motosporto bendruomenei yra labai geri. Visų pirma dėlto, kad vienoje stipriausioje pasaulyje gamyklinėje „Team Suzuki World MXGP“ komandoje turime lietuvį – Arminą Jasikonį, o visų antra – šiais metais pirmą kartą Lietuvos rinktinė iškovojo kelialapį į Pasaulio Tautų komandinio čempionato finalą. Prireikė devyniolikos kartų, kad pirmą kartą Lietuvos motokroso komanda papultų tarp top 20 geriausių pasaulio ir Europos motokroso komandų“, – pasiekimus reziumavo R. Benediktavičius.

Dovydas Karka
Dovydas Karka

Nors komandos vadovas pripažino, kad fortūna finale Lietuvos sportininkų nelydėjo, visgi 19 vieta bendroje įskaitoje yra aukšta kartelė kitiems metams bei ateičiai.

„Finaliniame važiavime truputį nepasisekė, nes nepavyko išvengti griūčių trasoje. Dėl to visos distancijos negalėjo baigti Dovydas Karka. Taip pat Arminas Jasikonis buvo priverstas sustoti dėl atsinaujinusios kojos traumos. Bet nepaisant to, esame laimingi šiuo pelnytai iškovotu pasiekimu Lietuvos motosporto bendruomenei ir tikiuosi, kad kitiems metams tai bus kartelė – nesustoti ir siekti dar aukštesnių vietų šiame čempionate“, – sakė R. Benediktavičius.

Žiūrovai Italijoje
Žiūrovai Italijoje

Po Lietuvos vėliavą Pasaulio Tautų komandiniame čempionate važiavę motokrosininkai Arminas Jasikonis, Vytautas Bučas ir Dovydas Karka taip pat antrino komandos vadovui ir džiaugėsi iškovota 19 vieta iš 38 čempionate dalyvavusių pasaulio ir Europos komandų. Lietuvos rinktinės sportininkai teigė, kad šis iškovotas rezultatas yra puikus stimulas kitą sezoną dirbti daugiau ir siekti aukštesnių rezultatų.

Pasaulio Tautų komandiniame čempionate fortūna nesišypsojo ne tik lietuviams, bet ir patiems šeimininkams italams. Dar čempionato pradžioje daugumą šios šakos atstovų pergalę prognozavo būtent Italijos komandai, kuri savo gretose turėjo motokroso žvaigždę Antonio Cairoli.

Lietuvos rinktinė Italijoje: (iš kairės) Linas Šiaučiūnas, Arminas Jasikonis, Vytautas Bučas, Dovydas Karka ir Robertas Benediktavičius
Lietuvos rinktinė Italijoje: (iš kairės) Linas Šiaučiūnas, Arminas Jasikonis, Vytautas Bučas, Dovydas Karka ir Robertas Benediktavičius

Pastarasis neišvengė kritimo dar kvalifikaciniuose važiavimuose. Dėl šios nesekmės italui teko nusileisti pirmą vietą užėmusiam prancūzui Romain Febvre ir tenkintis tik antrąja vieta. Tuo tarpu finale geresnius rezultatus demonstravo prancūzų sportininkai Romainas Febvre ir Jeffrey Herlingsas, A. Cairoli visus važiavimus parodė tik antrą rezultatą, o galutinėje čempionato turinyrinėje lentelėje Italijos komandai teko pripažinti Prancūzijos komandos pranašumą.

Prancūzijos komanda trečius metus iš eilės iškovojo pirmą vietą Pasaulio Tautų komandiniame čempionate. Antroji vieta teko Olandijos komandai, trečioji – Jungtinių Amerikos Valstijų sportininkams. Šeimininkai turėjo tenkintis penkta vieta bendroje komandų įskaitoje.

Vytautas Bučas
Vytautas Bučas

Į TOP 10 komandų sąrašą pateko Estijos komanda. Susumavus šios šalies sportininkų rezultatus ji bendroje įskaitoje buvo 9. Tuo tarpu Latvijos rinktinei šie metai buvo nesėkmingi. Ji po keturių metų gerų startų finaluose šiemet turėjo tenkintis tik 32 vieta bendroje čempionato komandų įskaitoje.

Kitąmet Pasaulio Tautų komandinis čempionatas vyks Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietų Kalifornijoje.

VIDEO: Lietuvos rinktinė Pasaulio motokroso čempionate

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius