Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai sėkmingai pasirodė kartingo Mini Rok Europos čempionate

Savaitgalį Lenkijos Gostyno miesto kartingo trasoje vykusiame Rok kategorijų Europos čempionate sėkmingai pasirodė du Lietuvos atstovai. Ignas Dagilis ir Gustas Grinbergas užėmė septintą ir aštuntą vietas gausiausioje, net 28 dalyvius surinkusioje Mini Rok klasėje, kurioje lenktyniauja 8-13 metų vaikai.
31 Ignas Dagilis
31 Ignas Dagilis
Temos: 1 Lietuviai

Visi dalyviai naudojo vienodus itališkus Vortex variklius, sugebančius pasiekti net 15 000 sūkių per minutę ir beveik 120 km/h greitį.

Treniruočių metu geriausiai sekėsi šių metų BMW Formulės Mini Lietuvos Taurės trečios vietos laimėtojui Gustui Grinbergui, kurio rato įveikimo laikai buvo beveik susilyginę su pripažintų lyderių rezultatais. Tačiau kvalifikacijoje atsigriebė Lietuvos kartingo čempionato Raket klasės trečios vietos nugalėtojas Ignas Dagilis. Jis sugebėjo iškovoti šeštą startą poziciją, tuo tarpu Gustas Grinbergas, dėl techninių variklio problemų liko tik septynioliktas.

Jau pirmasis pusfinalio važiavimas parodė, kad mūsų sportininkai gali kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų. I. Dagilis pakilo į penktą vietą, o G.Grinbergas, startavęs iš septynioliktos ir aplenkęs net 9 konkurentus užkopė į 8 poziciją. Finalinio važiavimo metu abu lietuviai sugebėjo atlaikyti didžiosios dalies konkurentų spaudimą ir susumavus pusfinalio ir finalo taškus rezultatus užėmė 7 ir 8 vietas.

Jauniesiems kartingo meistrams šis sezonas dar nesibaigė. BMW Formulės Mini nugalėtojai ir prizininkai Rokas Baciuška, Justas Jonušis, Gustas Grinbergas, bei Raket klasėje lenktyniaujantis Ignas Dagilis spalio 13-16 dienomis išvyks į Italiją. Čia, Lonato trasoje, vyks Rok Pasaulio čempionatas, sutraukiantis pačius stipriausius kartingo talentus iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius