-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai šturmuos drifto pasaulį, degins asfaltą net Jungtiniuose Arabų Emyratuose

„Formula Drift“, „Drift Masters“, „Eastern Europian Drift Championship“, Drift-Allstars“, „King Of Europe“, Latvijos, Baltarusijos, Norvegijos nacionaliniai drifto čempionatai – šiemet kaip niekada daug lietuvių plės savo geografijos žinias ir imsis užsienio šonaslydžio serijų, bei kels Lietuvos vėliavą ne tik už Atlanto, bet ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.
Latvis Kristaps Blušs pradės jau antrąjį savo sezoną Formula Drift
Latvis Kristaps Blušs pradės jau antrąjį savo sezoną Formula Drift
Temos: 2 Lietuviai Driftas

Lietuviškai šnekantis latvis

Pirmas ir kone ilgiausiai šaliai už Atlanto atstovaujantis – Aurimas „Odi“ Bakchis. Lietuvoje gimęs, laisvai lietuviškai šnekantis ir kurį laiką čia gyvenęs šiuo metu Kalifornijoje reziduojantis lietuvis yra gerai pažįstamas tėviškėje: prieš keletą metų jis ne tik sutiko sudalyvauti Kačerginės „Nemuno žiede“ vykusiame „EEDC“ etape, bet ir užlipo ant aukščiausio podiumo laiptelio.

2015-aisiais „Odis“ dalyvavo Jungtinėse valstijose vykusiame „Formula Drift“, taip pat ėmėsi ir pasaulio čempionatu pavadintos serijos. Šiam tikslui specialiai pagamintas naujas „Hyundai Genesis Coupe“ atsipirko su kaupu – Aurimas užėmė antrąją vietą „Formula Drift World Series“ įskaitoje, Jungtinėse valstijose jis liko penktas, tad tai neabejotinai tituluočiausias lietuvis drifto pasaulyje.

Šių metų sezonui, tautietis jau pasiruošęs ir stipriausioje lygoje grumsis palaikomas pasaulyje gerai žinomo padangų gamintojo „Falken“. Jau balandžio 8-ąją jis stos prie starto linijos „Long Beach“ etape ir pradės aštuonių etapų čempionato seriją. Kartu su juo varžysis planetoje puikiai žinomi drifto meistrai kaip Chris Forsberg, Van Gittin Junior, Daigo Saito ar praeitų metų Jungtinių Valstijų ir pasaulio čempionas Fredrik Aasbo. Kartu padangas už Atlanto degins „braliukas“ latvis Kristaps Blušs, bei Lietuvoje keletą kartų teisėjo poziciją užėmęs Faruk Kugay. 

VIDEO: Aurimas Odi Bakchis - Lexus SC300 vs Ingemars Jakabsons - Promaksa

Antrasis, ne menką staigmeną pateikęs pilotas, tai Lietuvos drifto čempionas Andrius Vasiliauskas. Šiemet, kartu su savo 1000 arklio galių išvystančiu „BMW“ jis keliaus po pasaulį dalyvaudamas „Drift-Allstars“. Pakvietimą prisijungti prie organizatorių palaikomos pilotų komandos gavęs kaunietis negalėjo atsisakyti ir šiuo metu ruošiasi kelionei į Dubajų, kur jau plukdinamas jo automobilis. Nors „Drift-Allstars“ šiemet Lietuvą ir aplenks, tačiau šios serijos užmiršti nevertėtų – palaikymo keliaujant aplink pasaulį Andriui prireiks. Kone svarbiausios detalės tokiame ture yra laikas ir atsargumas – stiprus automobilio apgadinimas bet kuriame etape reikš sunkią sezono tąsą, nes šanso grąžinti jį į tėviškę ir sutvarkyti nėra, o ir laiko lokaliems remontams tarp etapų nepaliekama daug, dėl netrumpų pergabenimo tarp etapų terminų.  

Trečioji geroji naujiena: kone didžioji dalis Lietuvos „Pro“ lygos dalyvių. Komandos „Mantinga-Turbosystems“, „Ukmergės ASK“, „Smagresta“, „Side to Side“, „Ride it Out“, bei „Bros for Pros“ jau kurį laiką garsiai šneka apie savo planus ne tik epizodiškai dalyvauti užsienio serijų etapuose Lietuvos teritorijoje, bet ir imtis viso Latvijos, Baltarusijos ar Lenkijoje vykstančios „Drift-Masters“ serijos. Užgrūdinti Lietuvoje jau norma tapusio 200km/h iniciacijos(pradėjimo slysti) greičio, bei stiprių oponentų, tautiečiai nestovi vietoje ir imasi kaimyninių šalių užkariavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius