Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai žiedinių lenktynių sezoną pabaigs „Formulės 1“ trasoje

„Šiauliai RD Signs“ komanda, šiais metais tapusi Baltijos čempionato 6 val. lenktynių sezono nugalėtoja, sezoną pabaigs Hungaroringe. Šalia Budapešto esančioje F1 trasoje ryškiuoju „Lamborghini Huracan ST“ startuos Audrius Butkevičius ir Paulius Paškevičius, į komandą pakvietę legionierių iš Italijos Nicola Michelon. Komanda dalyvauja „Creventic“ klubo organizuojamoje „24h series“ lenktynių paskutiniame europiniame etape.
Šiauliai RD Signs „Lamborghini“
Šiauliai RD Signs „Lamborghini“ / Komandos nuotr.

24h series etapo Hungaroringe dalyvių sąrašas

Šiais metais šioje serijoje be šiauliečių yra dalyvavusi „Circle K“ (Autojuta) komanda ir Mugello 12h laimėjusi trečią vietą 991 (Porsche) klasėje. O Barselonoje vykusiose 24 val. lenktynėse pergalę TCR klasėje išplėšė Arūnas Gečiauskas, Sigitas Ambrazevičius ir Vytenis Gulbinas, pasitelkę į pagalbą olandą Paul Sieljes.

Šiauliečiai pasistiprino legionieriumi

„Nicola turi labai didelę 24 val. serijos lenktynių patirtį. Su juos esame važiavę 24 val. lenktynėse Barselonoje šiais metais, tačiau šis pilotas yra dalyvavęs septyniose 24 val. ir nesuskaičiuojamoje galybėje 12 val. trukmės lenktynių. Todėl jo patirtis mums labai pravers“, – sakė „Šiauliai RD Signs“ komandos įkūrėjas Audrius Butkevičius.

15min jau rašė, kad šią lenktynių seriją sudaro 12 ir 24 val. etapai. 12 val. etapai paprastai padalijami arba per dvi dienas po 6 val., arba kitokiomis proporcijomis. Šį kartą Vengrijoje šeštadienį vyks tik 2 val. dalis, o sekmadienį lenktynininkai varžysis 10 val. Taigi nuvažiuos daugiau kilometrų, nei įveikia per dieną gerokai paprastesnėje ir lėtesnėje Palangos trasoje.

Tiesa, iš pradžių šis etapas buvo planuojamas Sicilijos „Coppa Florio“ trasoje. Tačiau, pasak Audriaus Butkevičiaus, ji taip pat nepasižymi sudėtingumu – vien važiavimas ratu aplink ežerą su keliomis stabdymo zonomis (vadinamaisiais „chicane“). Todėl galiausiai etapas perkeltas į Vengriją.

Penktadienį lenktynininkų laukia testai, šeštadienio rytą – dar vieni testai, o 15.45 val. Lietuvos laiku – pusvalandžio kvalifikacija. Šeštadienį 17.30 val. startuoja pirmoji lenktynių dalis. Sekmadienio startas – 9.30 val.

Pasak Audriaus Butkevičiaus, Lietuvos komanda turi tikslą laimėti GTX klasėje ir pasipriešinti gerokai greitesnės GT3 klasės septyniems automobiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius