Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ automobiliu klasėje finišavo trečias

Praėjusį savaitgalį Rygos „Bikernieki“ trasoje vyko Baltijos žiedinių lenktynių čempionato pirmasis etapas. Tačiau ne visiems lietuviams šio sezono pradžia praėjo sklandžiai, rašoma pranešime.
Lietuvis „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ automobiliu „Baltic GT-PRO“ klasėje finišavo trečias
Lietuvis „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ automobiliu „Baltic GT-PRO“ klasėje finišavo trečias / Baltic Touring Championship nuotr.

„Baltic GT-PRO“ klasėje „Lambooo.lt“ komandai atstovaujantis Egidijus Gutaravičius į pirmąjį Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatą atsigabeno čempioniškos patirties mačiusį „Lamborghini Huracan Super Trofeo“.

Lenktynėms ruoštas modelis buvo vienas potencialiausių automobilių Latvijos sostinės trasoje, tačiau dėl sąlyginai trumpos distancijos ir ne itin toms sąlygoms tinkančių padangų lietuviai nesugebėjo parodyti pilno egzotiško automobilio potencialo.

„Pasirinkome tokias padangas, kokias lenktynininkai naudoja „Super Trofeo“ taurės lenktynėse, tačiau šios varžybos vyksta net 45 minutes – maždaug tris kartus ilgiau nei Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Mes turime įveikti tik 10 ratų ir tam sugaištame apie 14 minučių. Taigi keletą ratų turėjome šildyti padangas ir tik tada galėjome demonstruoti greitį“, – savaitgalį prisimena E. Gutaravičius.

Nors kvalifikacijoje „Lamborghini Huracan“ pilotavęs Egidijus Gutaravičius nusileido tik latviui Arturs Batraks, abiejuose lenktynių važiavimuose sekėsi sudėtingiau.

Iš antrosios pozicijos pirmajame važiavime startavęs lietuvis su nepakankamai įšildytomis padangomis prarado keletą pozicijų ir finišavo penktojoje vietoje.

„Labai sunku lenkti varžovus, kurie važiuoja su skirtinga technika. Skiriasi trajektorijos, taip pat stengiausi važiuoti racionaliai, todėl pirmajame važiavime finišavau penktoje „Baltic GT-PRO“ įskaitos pozicijoje“, – teigia „Lambooo.lt“ komandos atstovas.

Aukštesnę poziciją Egidijui Gutaravučiui pavyko atkovoti antrojo važiavimo metu. „Startavau iš 4 pozicijos ir iškart smuktelėjau į rikiuotės vidurį. Tačiau per keletą ratų pavyko aplenkti keletą varžovų ir finišavau trečias“, – tvirtina lenktynininkas.

Po pirmojo Baltijos žiedinių lenktynių čempionato E. Gutaravičius užima trečiąją vietą „Baltic GT-PRO“ klasėje. „Lambooo.lt“ komandos atstovas yra vienintelis lietuvis, dalyvaujantis šioje įskaitoje egzotišku „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ automobiliu.

Kitas Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas vyks birželio 14-16 dienomis Suomijoje, „Botniaring“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius