Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvis pirmasis kirto finišo liniją žiedinių lenktynių etape Suomijoje

Birželio 15-16 dienomis Suomijos „Botniaring“ trasoje vyko Baltijos žiedinių lenktynių čempionato antrasis etapas. Nei vėsus bei drėgnas oras, nei chaotiška kvalifikacija nesutrukdė „Lambooo.lt“ komandą „BGT-PRO“ įskaitoje atstovaujančiam Egidijui Gutaravičiui finišuoti pirmam.
„Lamborghini Huracan ST“
„Lamborghini Huracan ST“ / Egidijaus Babelio nuotr.

„Kvalifikacija buvo sunki ir dramatiška. Vėsioje trasoje buvo sunku sušildyti padangas, o negana to, ne visi lenktynininkai geranoriškai praleido už save greitesnius varžovus. Galima sakyti, kad kvalifikacijos sesija tam tikrais momentais priminė lenktynes“, – savaitgalį prisimena Egidijus Gutaravičius.

Kvalifikacijoje lietuvis sugebėjo apsukti vos kelis švarius ratus, o rezultatas lėmė ne itin patrauklią 6 poziciją šeštadienio lenktynėse. Visgi, pirmosiose lenktynėse įveikęs vos kelis ratus „Lambooo.lt“ komandos atstovas jau buvo atkovojęs kvalifikacijoje prarastas pozicijas ir važiavo stabilioje 2 vietoje. Priešais Egidijų buvo tik suomis Mika Niemela su itin galingu BMW.

Egidijaus Babelio nuotr./„Lamborghini Huracan ST“
Egidijaus Babelio nuotr./„Lamborghini Huracan ST“

Savo varžovą E.Gutaravičius aplenkė penktajame rate, kai suomio BMW patyrė techninį gedimą. Finišo vėliavą lietuvis pamatė pirmas tiek pirmame, tiek antrame sekmadienio važiavime.

„Labai gaila, kad per šeštadienio 6 valandų lenktynes sugedo latvių „Lamborghini Huracan“. Stipri ir sveika konkurencija ne tik didina lenktynių įdomumą, bet ir skatina pačių lenktynininkų tobulėjimą“, – pasakoja Egidijus.

Antrasis Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas daugeliui lietuvių buvo pirmas kartas „Botniaring“ trasoje. „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ automobilį šių metų čempionate pilotuojantis Egidijus tvirtina, kad treniruotės prie lenktynių simuliatorių iš tiesų suveikė geriau nei jis tikėjosi.

„Trasą mokinausi Simuliatorių Akademijoje ir esu šiek tiek nustebintas virtualios realybės tikroviškumo. Tam tikrose trasos vietose simuliatoriuje slydo automobilio priekis arba galas, o labai panašios situacijos kilo ir praėjusį savaitgalį. Galima sakyti, kad simuliatorių įranga suteikia galimybę gerai pasiruošti“, – patirtimi dalinasi „Lambooo.lt“ komandos atstovas.

Kitas Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas vyks paskutinį šio mėnesio savaitgalį, birželio 28-30 dienomis Estijoje, Parnu, „auto24ring“ trasoje. Po dviejų etapų Egidijus Gutaravičius yra pirmas bendroje BGT-PRO įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius