Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 29 /14:11

Lietuvių Dakaro technika jau pakeliui į Saudo Arabiją: vienas automobilis pažymėtas 15min logotipu

COVID-19 epidemija šiek tiek pakeitė 2021 m. Dakaro procedūras. Administracinė komisija, anksčiau vykdavusi Prancūzijos uostuose (Le Havre, o pernai – Marselyje), nuo šiol perkelta į Saudo Arabijos Džidos (Jeddah) uostą.

Todėl automobiliai iš Lietuvos (išskyrus Antano Juknevičiaus „Hilux“) Baltijos jūra ir Vakarų Europos automagistralėmis iškeliavo į Marselį, o patys pilotai šį kartą jų nelydi. Pagal grafiką lietuvių automobiliai Marselio uostą turi pasiekti griežtai nustatytu laiku gruodžio 1-3 dienomis.

Tiesa, Laisvydo Kanciaus keturratis į Saudo Arabiją keliauja iš Čekijos, tuo rūpinasi jo komanda. O Arūnas Gelažninkas savo motociklą asmeniškai išlydės tik pirmadienį.

Pirmieji savo „Mažylį“ į Prancūziją išsiuntė „Agrorodeo“, o kemperį, kuriame gyvens Vaidotas, vairuoja jo tėtis Kęstutis. Padedant klasikinio ralio šturmanui Andriui Malniekui, Vaidotas pasirinko Latvijos kompaniją, kuri ir nugabens MINI.

Vėliau į Prancūziją išvyko įspūdingas KREDA kemperis (nes lenktynių automobilis likęs Jungtiniuose Arabų Emyratuose) su „Petrus Kombucha Team“ konteinerį vežančiu sunkvežimiu.

VIDEO: Benedikto Vanago ir Edvino Juškausko automobiliai jau pakeliui į Saudo Arabiją

B.Vanago „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ bei E.Juškausko „Heston MRO“ automobiliai ir įspūdingas sunkvežimis „Tukas“ Lietuvą paliko paskiausiai.

Į Dakarą keliauja ir 15min žurnalistas

Kartu su šia kompanija į Saudo Arabiją keliaus ir nepriklausomos žurnalistų komandos „iGo2Dakar“ nariai, asfaltu ir smėlynais važiuojantys gerokai patobulintu „Nissan Navara“, virtusiu „Odyssey“. Jau ketvirtą kartą šiame pikape, pažymėtame 1030 Dakaro ralio numeriu, darbuosis 15min žurnalistas, populiarios rubrikos GAZAS redaktorius Žilvinas Pekarskas, socialiniuose tinkluose kartais vadinamas tiesiog Dakarsku.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žilvinas Pekarskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žilvinas Pekarskas

„Su iGo2Dakar vyrukais esu pervažiavęs Peru, Boliviją, Argentiną, Saudo Arabiją. Per tris ankstesnius Dakarus patyrėme visko: persirgome aukštikalnių liga, kepėme 45 laipsnių karštyje, palapinėse miegojome, kai temperatūra buvo artima nuliui, patekome ir į sniego audras, ne kartą buvome įklimpę smėlynuose, šokome nuo stačių šlaitų...

Odisėjas ir jo ekipažas – Andrius, Mantas ir Mindaugas – pakankamai užsigrūdino, kad atlaikytų ir sausį laukiančius papildomus išbandymus dėl koronaviruso pandemijos. Manau, šis Dakaras bus labai įdomus, o vienintelė nepriklausoma Lietuvos žurnalistų komanda stengsis papasakoti apie dykumų maratoną kuo išsamiau. Kadangi pačios komandos apie savo rezultatus komunikuoja tikrai daug, stengsimės ieškoti naujų temų ir požiūrio kampų“, – sakė Žilvinas Pekarskas (Dakarskas).

iGo2Dakar/A.Lauciaus nuotr./Dakaro ralio technika iškeliauja į Saudo Arabiją
iGo2Dakar/A.Lauciaus nuotr./Dakaro ralio technika iškeliauja į Saudo Arabiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius