Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių „drifterio“ pergalė: įveikti rimčiausi varžovai ir galimybė varžytis su pasaulio stipriausiais

Dešimtmetį „driftu“ užsiimantis Aurimas Vaškelis – paskutinio Didžiosios Britanijos šonaslydžio čempionato etapo čempionas. Kaunietis paskutiniame etape ne tik nugalėjo sezono lyderį, bet ir iškovojo galimybę dalyvauti šonaslydžio pilotų svajonių lygoje „Formula Drift“.
Aurimas Vaškelis
Aurimas Vaškelis / Emilijos Paliulytės nuotr.

Visą sezoną su automobilio gedimais kovojęs šonaslydininkas atviravo, kad nugalėti dar šį sezoną neįveiktą priešininką Duane'ą McKeeverą ir užimti jo vietą ant podiumo – nerealus jausmas. Visgi lietuvis neslėpė, jog kelias pergalės link nebuvo toks saldus.

„Šis sezonas nebuvo rožėmis klotas: automobilis nuolat gedo ir vis kažko pritrūkdavo, kad galėtume žengti žingsnį į priekį. Paskutinis etapas taip pat neišsiskyrė – jau treniruočių metu lūžo BMW greičių dėžė. Žinoma, tokius gedimus esame numatę, todėl visada turime dar dvi atsargines. Keičiant dėžę labai gelbėjo komanda: visi supuolė padėti ir problema buvo pašalinta mažiau nei per 30 minučių, todėl be didelio galvos skausmo galėjau startuoti kvalifikacijoje“, – įspūdžiais dalijosi A.Vaškelis.

Emilijos Paliulytės nuotr./Aurimas Vaškelis
Emilijos Paliulytės nuotr./Aurimas Vaškelis

Sportininkas pasakojo, kad trasa iškart „prilipo“, tad važiuodamas jautėsi gerai ir užtikrintai, todėl ir kvalifikacijoje pavyko užimti 6 poziciją. Visgi poriniai važiavimai pareikalavo dar daugiau jėgų, mat teko kautis su pilotais, kurių prieš tai įveikti nepavykdavo.

„Visuose poriniuose važiavimuose iškrito labai stiprūs varžovai. Ypač po TOP16, kai susitikau su Mattu Carteriu, kurio vis nesugebėdavau įveikti. Tačiau šįkart sukaupiau visą sportinį pyktį, gal šiek tiek ir sėkmė nusišypsojo, bet jį nugalėjau. Taip atsirado galimybė bendroje sezono įskaitoje užimti 3 vietą, tačiau dar buvo likę keli važiavimai“, – pasakojo „drifteris“.

Rimčiausias varžybų priešininkas buvo viso sezono lyderis Duane'as McKeeveris. Mat šio sportininko viso sezono metu niekam įveikti nepavykdavo. Visgi lietuvis nepasidavė, todėl, kaip pats sakė, finale šventė dvigubą pergalę.

„Laimėti visada malonu, o laimėti prieš šiame sezone nenugalėtą Duane'ą McKeeverį buvo tiesiog nerealu. Šis sportininkas yra nuostabus vairuotojas, tad ne veltui jis tapo 2018 metų čempionu ne tik Anglijoje, bet ir Airijoje. Užimti jo vietą ant podiumo – tikrai labai smagu“, – džiaugėsi lietuvis.

Pergalė paskutiniame etape ne tik suteikė galimybę lipti ant aukščiausios podiumo pakylos, bet ir tapo bilietu į „drifterių“ svajone esančią „Formula Drift“ lygą. Kaunietis neslėpė, jog galimybė važiuoti su pasaulio stipriausiais – svajonės išsipildymas, tačiau tam, anot jo, dar reikia pasiruošti.

„Laimėti „Formula Drift Pro“ licenciją yra kiekvieno „drifterio“ svajonė, tai yra aukščiausia organizacija su geriausiais vairuotojais iš viso pasaulio. Čia patenka tikrai ne bet kas, turi iškovoti galimybę ten važiuoti. Deja, bet šiuo metu „Formula Drift“ nėra mūsų prioritetas, tačiau atsiradus rėmėjams, kurie mumis patikėtų, tokios galimybės neatmestume“, – pasakojo A.Vaškelis.

Sportininkas teigė, kad kol kas didelių ateities planų dar neturi, mat pirmiausia reikia susitikti su rėmėjais bei aptarti galimybes. Būtent po šio susitikimo, anot lietuvio, turėtų paaiškėti, ar toliau varžysis BDC (British Drift Championship), persikels į Europos „Drift Masters“ trasas, o gal ir krausis lagaminus į Ameriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius