-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pozicijos Maroko ralyje po įžangos: nuo pirmos iki aštuntos vietos

Penktadienio vakarą Maroko ralis prasidėjo prologu – kvalifikaciniu dešimties km ilgio greičio ruožu. Visai šalia Zagoros miesto tuščioje dykynėje organizatoriai surengė pirmą greičio ruožą, kuris sudėliojo starto tvarkas šeštadienio pirmajam greičio ruožui. Įdomu tai, kad pirmi dešimt sportininkų galėjo rinktis savo starto poziciją. Laimėjęs prologą Nasser Al Attiyah žinoma, pasirinko dešimtą vietą startui, rašoma pranešime.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Komandos nuotr.

Lietuviams sekėsi puikiai. Pirmasis startavo Laisvydas Kancius. Ir į finišą, nesusidūręs su didesnėmis problemomis, lietuvis atvažiavo puikioje antroje vietoje savo klasėje, vos keturiomis sekundėmis nusileidęs tik savo komandos draugui čekui Tomas Kubiena.

„Važiavau be didesnių klaidų, gal porą smulkių klaidelių padariau. Bet dulkės praktiškai netrukdė, jaučiuosi puikiai, laukiu šeštadienio starto!“ – po finišo, rodos, net nepavargęs pasakojo Laisvydas Kancius.

Rokas Baciuška su Oriol Mena startavo antras iš lietuvių. Kadangi lietuvis startavo jau vėliau, saulė buvo žemiau ir tai tapo nedidele kliūtimi – vietomis ji plieskė kone tiesiai į akis. Tačiau tai nesutrukdė lietuviui pasirodyti visai neblogai. Su šturmanu iš anksto sutarę nelėkti, jie vykdė planą, kurio pagrindas – svarbiausia nedaryti klaidų. Rezultatas – aštuntoji vieta klasėje.

„Mums buvo svarbiausia surasti bendrą kalbą, nes tai tik pirmas greičio ruožas mums kartu. Kol kas atrodo viskas tikrai neblogai. Truputį trukdė saulė, gavom ir dulkių, bet be mažiausio incidento. Svarbu, automobilis sveikas, visi ratai sveiki ir mes finiše,“ – finišavęs sakė Rokas Baciuška.

Per savo gimtadienį Tomas Mickus - pirmoje pozicijoje

Tomas Mickus ir Darius Leskauskas startavo „Open“ klasėje vieni paskutinių. Tačiau tai nesutrukdė šiam tandemui pasirodyti fantastiškai gerai. Nepaisant to, kad jiems važiuojant greičio ruože tvyrojo daug dulkių, o be to jiems ir konkurentą lenkti teko vienoje vietoje, Tomas su Darium atviroje klasėje tarp bagių užėmė fantastinę pirmąją vietą!

Beje, šeštadienį Tomas Mickus švenčia gimtadienį.

„Prieš finišą su Darium sutarėm, kad nelėksim, neskubėsim, pravažiuosim keletą kilometrų ramiai, nes reikia apsiprasti su danga, su kelio knyga ir t.t. Bet, kai nuvažiavę vos kelis kilometrus nuo starto, aplenkėme vieną varžovą, supratau, kad tempas yra geras. Prieš finišą pavijom dar kelis ir paskutinius kelis šimtus metrų finišavom praktiškai nieko nematydami dulkėse. Vos neprašokom finišo – nedaug trūko būtumėm pralėkę pro šalį,“ – po finišo juokėsi Tomas Mickus.

Šeštadienį prasidėjo tikrasis Maroko ralis. Sportininkų laukia daugiau kaip 288 km ilgio greičio ruožas, o iki jo reikės pravažiuoti dar pusantro šimto kilometrų.

Laisvydas Kancius startavo 11 val. 30 min. Lietuvos laiku, Rokas Baciuška - 14 val. 24 min., Tomas Mickus su Darium Leskausku – 15 val. 22 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius