Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvių viltys dalyvauti 2019 m. Dakaro ralyje gali žlugti: Peru nori trauktis

15min jau rašė apie aklavietę, kurioje buvo atsidūrę 2019 m. Dakaro ralio organizatoriai – ASO. Ralis turėjo vykti Čilėje, Peru ir galimai dar vienoje iš Pietų Amerikos valstybių. Tačiau Čilės valdžia pasakė tiesiai šviesiai: Dakaro ralio principai nesutampa su aplinkosaugine šalies politika. Taip ASO liko „ant ledo“ – pirmą kartą nuo 2009 m., kai ralis vyksta Pietų Amerikoje, susitarė tik su viena valstybe. Tai – Peru, garsėjanti gamtine įvairove.
Dakaras 2018: Lietuvos komandos
Dakaras 2018: Lietuvos komandos / Edgaro Buiko nuotr.

Tačiau, pasak Pietų Amerikos žiniasklaidos, Peru tai – per didelė našta. Todėl, kaip rašo Argentinos portalas „Corsa online“, Peru vyriausybė netrukus paskelbs, kad traukiasi iš Dakaro 2019.

Kilo tikrai didelis sanbrūzdis – įvairios Peru autosporto organizacijos rašo premjerui Cesariui Villanuevai peticijas, prašydamos nežlugdyti Dakaro ir nedaryti žalos autosporto bendruomenei.

Nors birželio 7 d. Dakaro ralio organizatoriai paskelbė, kad su Peru sutarta, pasirodo, kad šios šalies Kultūros ministerija dėl biurokratinių priežasčių dar nepasirašė dokumentų. O tai yra kliūtis braižyti trasas. Priežastis – dar nepatvirtintas ministerijos biudžetas. Baiminamasi, kad dėl prezidento Martino Vizcarros taupymo politikos nepakaks pinigų vykdyti aplinkosauginei misijai Dakaro ralio metu.

Žinoma, Peru vyriausybė, jei pasitrauktų iš Dakaro projekto, turėtų sumokėti baudą – 6 mln. eurų. Tačiau tai būtų mažesnė blogybė, teigia žiniasklaida.

Kita vertus, autosporto organizacijų laiškuose premjerui kalbama apie ekonominę naudą šaliai, rengiant Dakarą ir apie Peru įvaizdžio gerinimą bei turistų pritraukimą. Tuo tarpu toks netikėtas pasitraukimas iš Dakaro šalies įvaizdį labai pablogintų ir atimtų pajamas iš tūkstančių Peru autosporto pramonės žmonių – lenktynininkų, vadybininkų ir t.t.

Galutinį sprendimą Peru vyriausybė turėtų paskelbti penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius