Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje pagaminta „Bitė“ sugrįžta į bekelės čempionatą

Paskutiniame „4x4 Perimetras“ etape, vyksiančiame rugsėjo 20 - 21 d. Pasvalyje, Vaidotas Paškevičius startui prikėlė „Bitę“ naujiems iššūkiams. Du kartus dalyvavusi Dakaro ralyje, „Bitė“ po to dar du metus ramiai laukė naujo šeimininko.
„Seat Leon Dakar“
„Seat Leon Dakar“ / Komandos nuotr.

Dariaus Biesevičiaus konstruotą „Seat Leon Dakar“ automobilio projektą, Vaidotas Paškevičius – daugkartinis bekelės ralio čempionas, ilgai sekė nuo pat pradžios ir jam patiko Lietuvoje sukurto sportinio bolido idėja. Vaidotas pardavė seną automobilį ir įsigijo „Bitę“, kurią ir bus galima pamatyti paskutiniame bekelės čempionato bei klasikinio ralio etapuose, o kitais metais galbūt ir užsienyje.

Automobilis po keturių metų darbo ir poilsio nebuvo pasirengęs iš karto lėkti atgal į trasą. Buvo reikalinga reabilitacija.

„Nusipirkus automobilį buvo peržiūrėta jo būklė. Dakare sustojusį variklį teko pakeisti nauju. Pakeitėme, tačiau įdėjus naują variklį šis turėjo tik 50 proc. galios, tad reikėjo perprogramuoti bolido kompiuterį. Deja, bet su olandišku automobilio kompiuteriu niekas nenorėjo turėti reikalų. Ieškojome kas galėtų padėti, radome jauną vaikiną, Marių Blazdį, kuris neskaičiuodamas darbo valandų perprogramavo kompiuterį. Mūsų komanda jam labai dėkinga už pagalbą ir ryžtą. Su važiuokle pasisekė labiau, ji buvo tvarkinga, tad nieko nekeitėme“, – sako Vaidotas Paškevičius.

Komandos nuotr./„Seat Leon Dakar“
Komandos nuotr./„Seat Leon Dakar“

Pasveikusį „Seat Leon Dakar“ bolidą jau šį šeštadienį bus galima išvysti paskutiniame „4x4 Perimetras“ etape.

„Įdomu, jog šiais metais kiekviename „Perimetras“ etape važiavome skirtingu automobiliu. Tai lėmė daugiausia techninės priežastys ir senojo automobilio pardavimas. „Bitė“ bus paskutinio etapo žvaigždė. Deja, tačiau po nesėkmingo III etapo nebeturime teorinių šansų tapti vėl čempionais. Bandysime konkuruoti su Virginijumi Narausku dėl antros vietos metinėje įskaitoje“, – teigia Vaidotas.

Paskutinis „Rally Raid“ etapas įdomus ir tuo, jog jame dalyvaus net 6 automobiliai, kurie yra dalyvavę Dakaro maratone. Be Vaidoto Paškevičiaus su Andriumi Žitkevičiumi važiuos kiti du „Vaidota Racing Team“ ekipažai: Justinas Putys su Valdemaru Milaševskiu ir Virginijus Narauskas su Gyčiu Jackūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius