Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos autokroso čempionato finalo Plungėje išvakarėse – galvosūkiai kai kurių komandų mechanikams

Jau penktadienio popietę į Plungės pašonėje esančią „Žemaitijos“ trasą rinkosi sportine technika apsiginklavusios autokroso komandos. Šeštadienį čia įvyks ketvirtasis Lietuvos automobilių kroso čempionato ir penktasis taurės etapas. Tai bus paskutinės šio sezono lenktynės, tad čia laukiama bekompromisės kovos dėl kiekvienos pozicijos.
Techninė komisija
Techninė komisija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Tačiau penktadienio vakarą apie kovas trasoje dalyviai dar negalvojo. Pirmiausia jiems reikėjo įveikti formalumus – pabaigti „popierinius“ reikalus administracinėje komisijoje ir vėliau savo sportinę techniką pristatyti techniniams komisarams.

Pastarieji tikrina tiek saugumo įrangą, tiek bagių ar kėbulinių automobilių atitikimą tiems techniniams reikalavimams, kurie numatyti konkrečiai klasei, kurioje tuo automobiliu ar bagiu ketinama startuoti.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija

Penktadienio vakarą techninė komisija dirbo tris valandas. Per šį laiką patikrinti tų dalyvių automobiliai, kurie į varžybas atvyko išvakarėse. Tiems, kurie į varžybas atvyks ryte, taip pat teks sudalyvauti techniniame patikrinime.

Beje, ne visiems varžybų dalyviams techninė komisija klojosi sklandžiai. Nors dažniausiai techniniai komisarai pastabų turi sezono pradžioje, kai dalyviai pirmą sykį startuoja naujai pagamintais ar įsigytais automobiliais, tačiau ir paskutiniame etape kai kuriems kilo keblumų dėl technikos.

Autokrosas Plungėje
Autokrosas Plungėje

Techninė komisija keliems dalyviams nedavė leidimo startuoti dėl vienokių ar kitokių technikos neatitikimų techniniams reikalavimams, tad šių ekipų mechanikai turės visą naktį laiko paruošti techniką taip, kaip reikalauja dokumentai.

Skaičiuojama, kad Lietuvos automobilių kroso čempionato ir taurės paskutiniame etape Plungėje startuos per 70 dalyvių. Galutinis jų skaičius paaiškės šeštadienio rytą, pasibaigus administracinės ir techninės komisijos darbo laikui.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija

Šeštadienį jau nuo 8 val. ryto čia prasidės laisvosios treniruotės, o iš karto po jų įvyks chronometruojami važiavimai.

Po jų įvyks pirmoji kvalifikacija. 13 val. numatyta oficiali varžybų atidarymo ceremonija. Iš karto po jos dalyviai stos prie starto dar dviem kvalifikacijoms ir galiausiai susitiks finale.

Iškovoję paskutiniuosius sezono taškus kitą sykį sportininkai jau susitiks tik metinių apdovanojimų įteikimo ceremonijos šventėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius