Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilininkų sąjunga atšventė sezono pabaigą

Į savaitgalį Kaune vykusį 2013-ųjų sportinio sezono uždarymo vakarą Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) pakvietė ne tik geriausius savo lenktynininkus, ją garsinusius šalies ir užsienio trasose, bet ir teisėjus, rėmėjus ir ištikimus jos veiklos partnerius, rašoma LAS pranešime spaudai.
LAS apdovanojimai
LAS apdovanojimai / Algimanto Brazaičio nuotr.

Apžvelgdamas besibaigiančių metų sportinį sezoną LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas daugiausia dėmesio skyrė pagrindiniam visuomeninės organizacijos sportiniam renginiui – jau septintą sezoną paeiliui organizuotoms LAS taurės automobilių ralio varžyboms, kurias šiemet sudarė šeši etapai.

„Alytaus autoklubo surengto etapo varžybose dalyvavo net 59 ekipažai, tačiau jų organizatorius labiau džiugina ne tiek masiškumas, kiek pastebimai kylantis ralio dalyvių meistriškumas“, – apžvelgdamas sezono batalijas kalbėjo R. Anusauskas. 

Jis pasidžiaugė, jog būtent LAS sportininkai Tomas Ramanauskas ir Vytautas Kazeliūnas, vairuojantys „Subaru Impreza“, antrus metus paeiliui laimėjo ralį „Aplink Lietuvą“ ir išsivežė garbingiausią trofėjų, kuriuo apdovanojami automobilių sporto atstovai – Prezidentės Dalios Grybauskaitės taurę. Bendrosios įskaitos antrosios vietos laimėtojais tapo dar vienas sporto mėgėjams gerai pažįstamas Vyčio Pauliukonio ir Audronio Gulbino ekipažas.

LAS viceprezidentas Rimantas Volungevičius ir kiti aktyvistai neslėpė, kad jiems vieniems toks krūvis būtų buvęs sunkiai pakeliamas, todėl nešykštėjo padėkų giminingų klubų ir sportinių organizacijų vadovams, padėjusiems surengti dalį varžybų ir įgyvendinti kitus planus. 

Algimanto Brazaičio nuotr./LAS apdovanojimai
Algimanto Brazaičio nuotr./LAS apdovanojimai

LAS nariai, nuleisdami sezono uždangą, nuoširdų ačiū tarė Lietuvos automobilių sporto federacijai ir ją atstovavusiai generalinei sekretorei Rasai Jakienei, automobilininkų klubo „Autokontaktas“ vadovui Gintarui Urbonui, Lenkijos Suvalkų autoklubo prezidentui Voitechui Slivowskiui, Kelmės savivaldybės merui Vaclovui Andriuliui, Lietuvos „Porsche“ klubo vadovui Eduardui Jakui, automobilių sporto veteranams Ramūnui Kručkauskui, Juozui Cicėnui, Kęstučiui Butkui, Lenkijos sportininkams Danieliui Jedlinskiui, Lukaszui Pawlowskiui ir kitiems.

LAS daug nuveikė ir save garsino ne tik didelio susidomėjimo susilaukusiose mėgėjų lenktynėse, bet ir propaguodama saugų eismą.

Atgarsio susilaukė LAS itin aktyviai propaguojama Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) vykdoma kampanija „Make Roads Safe“, kuri yra dalis Jungtinių Tautų dešimtmečio programos kelių saugumo srityje ir kuria per šį laikotarpį siekiama išsaugoti penkis milijonus gyvybių visame pasaulyje.

LAS ne tik dalyvauja atskirų valstybinių institucijų organizuojamuose renginiuose, bet ir pati inicijuoja bei vykdo įvairias saugaus eismo akcijas, yra pasirašiusi sutartis su švietimo ir susisiekimo ministerijomis dėl konkursų saugojant jaunas gyvybes keliuose ir saugaus ralio varžybų vykdymo. 

Mažesniuose ir didesniuose miesteliuose, mokyklose ir darželiuose rengiamos akcijos „Saugus automobilis“, „Taika keliuose – visų mūsų bendras reikalas“, organizuojami konkursai, viktorinos ar žinai kelių eismo taisykles ir kitos saugų eismą skatinančios priemonės.

LAS remiama Lietuvos rinktinė kasmet dalyvauja ir FIA organizuojamame saugaus eismo lavinimo konkurse, kuriame yra pasiekusi svarių laimėjimų. 

„Į nuveiktus darbus žvelgiu kaip į tam tikrą atspirties tašką rengiantis mūsų visuomeninės organizacijos veiklos 40-čiui, kurį minėsime kitais metais, – atsisveikindamas su kolegomis ir bendraminčiais kalbėjo LAS prezidentas R. Anusauskas. – Jubiliejiniais mums metais privalėsime dirbti dar intensyviau ir kokybiškiau, per automobilių sportą propaguodami saugų eismą ir skatindami vairavimo meistriškumą kelti gerai įrengtose, saugiose, kvalifikuotų specialistų prižiūrimose uždarose trasose, o ne miestų gatvėse ar užmiesčio keliuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius