Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių kroso čempionatas įsibėgėja – dalyviai kėbulus surems Tauragėje

Artėjantį sekmadienį Tauragės rajone, Sungailiškių trasoje, bus duotas startas antram Lietuvos automobilių kroso čempionato ir pirmenybių etapui. Jo metu prie starto išsirikiuos kelios dešimtys greičiausių Lietuvos lenktynininkų, kovojančių dėl svarbių sezono taškų, rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmojo etapo akimirkos
Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmojo etapo akimirkos / Organizatorių nuotr.

Po pirmojo etapo Lietuvos autokroso čempionato etapo, įvykusio Pavilkijo trasoje, „Super 1600” klasėje pirmauja Laurynas Petraška. Antras kol kas Tomas Skrodenis, o trečioje vietoje klasifikuojamas Kęstutis Janukaitis. „2000 Super” įskaitoje lyderiauja pirmojo etapo nugalėtojas Mindaugas Sidabras. Antroje vietoje rikiuojasi Raimundas Kukenys, o trečioje – Lukas Sidabras.

Kraują kaitinančioje ir galingiausius autokroso bolidus sutraukiančioje „Super Cars“ klasėje po pirmo etapo lyderiauja Saulius Kairaitis, vairuojantis „Audi“. Antroje vietoje klasifikuojamas Steponas Jančauskis su monstrišku „Volkswagen Golf“. Trečias kol kas – svečias iš Latvijos Janis Vegeris. „Buggy 1600” klasėje šiuo metu daugiausiai taškų turi Andrius Lugauskas. Antras – Saulius Žunda, o trečias – Tauragės atstovas Tautvydas Urba.

Organizatorių nuotr./Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmojo etapo akimirkos
Organizatorių nuotr./Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmojo etapo akimirkos

Pirmenybių 1600 klasėje lyderio poziciją užima Deividas Kusas. Už jo rikiuojasi Ričardas Mockus ir Deividas Janulaitis. 2000 įskaitoje kol kas daugiausiai taškų turi Mindaugas Skiezgilas. Už jo – Arūnas Majauskas ir Paulius Mikelaitis. „Buggy RWD“ įskaitos rikiuotės viršuje Mindaugas Kirdeikis. Antroje vietoje Vytautas Kuras, o trečias – Romas Kiaulakys.

Šį etapą organizuojančio automobilių sporto klubo „Gralis“ vadovas Gediminas Maškauskas pasidžiaugė, kad dalyvių sąrašas jau dabar viršija 40 dalyvių, o čempionato metu dirbs du greideriai, tad ir trasa bus paruošta tinkamai.

„Nors registracijai laiko dar tikrai yra, jau dabar pirmenybėse užregistruota 15 sportininkų, o čempionate net 30. Šįkart labai aktyvūs yra „Mini Buggy“ klasės dalyviai. Jau dabar turime devynis jaunuosius lenktynininkus. Beje, penki iš jų į Tauragę atvyksta iš užsienio. Taip pat startuos „Junior 1000” klasė, kurioje automobiliais varžosi vaikai nuo 11 iki 16 metų“, - sakė automobilių sporto klubo vadovas G.Maškauskas.

Sekmadienio programa prasidės jau 9 val. ryte, kai dalyviai stos į startą laisvosioms treniruotėms. 10:20 val. – chronometruojami važiavimai, kuriuose dalyviai kovos dėl geresnio rato įveikimo laiko, lemsiančio starto poziciją vėlesniuose važiavimuose. 11:30 val. įvyks oficiali varžybų atidarymo ceremonija. Netrukus po to prasidės kvalifikaciniai važiavimai, kuriuos vainikuos finalas ir apdovanojimų ceremonija. Taip pat, viso renginio metu vyks lauko prekyba maistu ir gaiviaisiais gėrimai.

Trasos vietą žemėlapyje galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius