Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių kroso čempionato dalyviai savaitgalį užplūs Vilkyčius

Jau artėjantį sekmadienį Vilkyčių automobilių sporto komplekse ir vėl bus galima išgirsti variklių griausmą. Praėjus vos kiek daugiau nei dviem savaitėms po čia įvykusio Europos automobilių kroso čempionato etapo dabar prie starto stos mūsų šalies autokroso elitas. Čia įvyks antrasis Lietuvos automobilių kroso A ir B lygos čempionatų etapas, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Vilkyčių trasa Lietuvos autokroso lenktynininkams – puikiai pažįstama, o kai kurie iš mūsų šalies sportininkų čia paskutinį sykį varžėsi dar birželio 10-12 dienomis. Tąsyk šiame automobilių sporto komplekse buvo surengtos aukščiausios kategorijos varžybos mūsų šalyje – antrasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Jame prie starto stojo keturi „Buggy 1600“ klasės dalyviai iš Lietuvos, o dar gausesnis būrys mūsų tautiečių varžėsi dviejose nacionalinėse klasėse.

Būtent pastarųjų klasių „Super2000“ ir „Supercars“ dalyviai jau tuomet neslėpė, kad tai buvo puiki proga prisiminti Vilkyčių trasos trajektorijas prieš čia liepos 3-ią dieną įvyksiantį Lietuvos čempionato etapą.

Šios varžybos Vilkyčiuose bus jau antrasis Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionato etapas, kadangi savo metinės įskaitos taškų sąskaitą sportininkai jau atidarė pirmame etape Pavilkijo trasoje.

Šiuo metu registracija į varžybas jau vyksta pilnu pajėgumu, o paraiškas dalyvauti čia yra pateikę per 30 dalyvių. Organizatorių skaičiavimais, dalyvių čia turėtų būti per 50, tad žiūrovai tikrai neturės kada nuobodžiauti. Tie, kurie stebėjo Europos automobilių kroso čempionato etapą Vilkyčiuose puikiai prisimena, kiek dramos ir aštrių momentų trasoje buvo galima išvysti vos prieš porą savaičių.

Įdomu tai, kad Lietuvos automobilių kroso čempionatą yra pamėgę ir Latvijos lenktynininkai. Jau dabar šios šalies atstovai yra pateikę keturias paraiškas.

Liepos 3-ią dieną žiūrovai Vilkyčiuose išvys šias A lygos čempionato klases: „Mini Buggy“, „Yaris Cup“, „Super 1600“, „Super 2000“, „Super Cars“ bei „Buggy 1600“. B lygos čempionate dalyviai dėl pozicijų kovos dviejose įskaitose – „1600“ ir „2000“.

Varžybas organizuojantis automobilių sporto klubas „Vilkyčiai“ jau yra paskelbęs ir renginio dienotvarkę. Dalyviai į Vilkyčių automobilių sporto kompleksą rinksis varžybų išvakarėse, šeštadienį, nes nuo 18 val. čia jiems numatytos administracinės ir techninės komisijos procedūros. Po jų sportininkai galės ilsėtis gamtos apsuptyje, prie Veiviržo upės įkurtame dalyvių parke.

Sekmadienį veiksmas trasoje prasidės jau 9 val. ryte, kai bus duotas startas chronometruojamoms treniruotėms. 10.45 val. čia numatytas pirmasis kvalifikacinis važiavimas, o jam pasibaigus, 12 val. įvyks iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Po jos dalyviai rikiuosis prie starto antrai bei trečiai kvalifikacijai, o galiausiai viską vainikuos visų žiūrovų taip laukiami finaliniai važiavimai.

Bilietus į renginį žiūrovai galės įsigyti vietoje, tačiau organizatoriai ragina sutaupyti laiko ir juos įsigyti iš anksto internetu „Bilietai.lt“ platformoje paspaudus čia.

Daugiau informacijos apie Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyksiantį antrąjį Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionatų etapą galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius